Comunitatea medicală din Timișoara, șocată de moartea unei doctorițe românce în Franța....

Comunitatea medicală din Timișoara, șocată de moartea unei doctorițe românce în Franța. De ce nu cred foștii colegi în ipoteza sinuciderii

1
DISTRIBUIȚI

simona zahan medic franta

Simona Zăhan, o româncă de 37 de ani care lucra ca medic anestezist la un spital din Chateauroux, în Franța, a fost găsită moartă de una dintre colegele ei, chiar în spitalul.

Potrivit informaţiilor apărute în presa franceză, femeia şi-ar fi administrat intravenos o doză de substanţe mortale, în incinta spitalului în care lucra, în timpul programului de lucru. Nefericitul eveniment de duminică a stârnit reacții atât în Franța, cât și în România. Colegii francezi se plâng că, recent, conducerea spitalului a înăsprit condițiile de muncă, unii medici ajungând să lucreze chiar și 16 ore pe zi.

„Suntem o mică familie aici. Petrecem atâtea ore împreună. Uneori stăm aici mai mult decât acasă.


În plus, colega noastră care s-a sinucis, tocmai terminase o săptămână de 78 de ore”, a declarat una dintre colegele româncei plecate la muncă în Franţa, citată de presa franceză.

Simona Zăhan a învățat medicina la Timișoara, unde a și muncit în domeniu, după încheierea studiilor. „Simona a lucrat un an și jumătate la noi. Era o tipă faină, extrem de pozitivă, prietenoasă și deschisă, toate acestea pe lângă faptul că era un excelent profesionist. Șocul nostru a fost mare în 2011, când ne-a anunțat că vrea să plece în străinătate”, a declarat dr. Bogdan Cioată, de la Athena Hospital.

Doctorul Ovidiu Bedreag, cel cu care Simona Zahan și-a făcut rezidențiatul, spune că nu o credea în stare de suicid, pentru că felul ei de-a fi era cu totul altul. „Cinci ani am lucrat cu ea ca rezident și nu am avut niciodată nici cea mai mica problemă. Ca și ceilalți medici care pleacă în străinătate, nu s-a dus neaparat pentru bani, ci pentru faptul că în România nu sunt locuri de muncă. Este rațiunea pentru care pleacă toată lumea”, a afirmat specialistul.

Familia medicului spune că Simona a murit de epuizare și că documentele medicale nu susțin varianta sinuciderii. Simona Zahan va fi înmormântată sâmbătă, la ora 13, în comuna natală, Scoarța (Gorj). Aici a trait cu părinții până la 7 ani, și tot aici venea, la bunici, în toate vacanțele.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.