Controverse în jurul compoziţiilor Cargo cântate de Kempes. Care este mesajul trupei...

Controverse în jurul compoziţiilor Cargo cântate de Kempes. Care este mesajul trupei pentru fostul solist

8
DISTRIBUIȚI

cargo

În urma publicării unui articol în care s-a semnalat faptul că trupa Cargo a şters câteva înregistrări de pe Youtube din concertul susţinut de fostul lor solist Kempes, recent, la Bucureşti, formaţia timişoreană a publicat un răspuns oficial în această privinţă.

„Ne bucuram că Ovidiu (zis şi Kempes) s-a întors în ţară, şi mai ales că s-a reapucat de cântat. Suntem conştienţi că trece printr-o perioadă dificilă, şi dacă are nevoie chiar îl putem ajuta, permiţându-i să cânte câteva cântece scrise de noi, până îşi va compune suficiente piese proprii. Chiar profităm de ocazie să îl felicităm pe Ovidiu şi trupa Gothic, am ascultat cu plăcere primele lor piese originale, şi cu interes interpretarea lor a pieselor noastre – nu e rău deloc! Regretăm dacă cineva s-a simţit lezat de acţiunea noastră firească de a ne proteja identitatea.


Există o secţiune specială pe Youtube în care ne declarăm creaţiile, şi tot ce a făcut agentul nostru a fost să apese un buton de «report», acolo unde a observat că nu se specifică faptul că este compoziţie Cargo, şi numai acolo unde există riscul de a se crea confuzii cu privire la autor. Aceste piese oglindesc sufletul nostru, sunt scrise de noi, majoritatea fiind născute din experienţe proprii, experienţe adevărate, pe care nu am ştiut să la exprimăm altfel. Unii merg la talk show-uri, noi cântăm. Poate este vina noastră că nu am încercat niciodată să spulberăm unele mituri, dar credem că este corect să ştiţi că Ovidiu nu a avut rol de compozitor la Cargo. Este normal, compoziţia presupune să poţi cânta la un instrument, aceasta nu îi ştirbeşte lui Ovidiu din talentul său extraordinar“, se spune în răspunsul formaţiei Cargo.

„Există momente când trebuie să apărăm lucrurile care până la urmă ne definesc şi să proclamăm chiar şi printr-un gest simbolic: «STOP! Aici este viaţa noastră!» Nu vrem să ajungem să zică lumea că noi cântăm piesele lui Ovidiu, aşa cum chiar autorul articolului, neintenţionat, sugerează. Şi dacă ne place ceva mai mult decât să ştim că oamenii ne ascultă cântecele, este să ştim că oamenii ne cântă cântecele! Aceasta este cea mai mare răsplată pentru noi, şi suntem recunoscători fiecărui om care, cu o chitară în mână, ne-a făcut povestea să meargă mai departe“, spun cei de la Cargo.

8 COMENTARII

 1. Cred ca reactia celor de la Cargo este de fapt reactia lui Barar, nicidecum a trupei. El e un tartor, cum e Covaci la Phoenix. Ceilalti n-au niciun cuvant de spus, el hotaraste totul. Ceilalti sunt, in acest context, doar de umplutura, Barar taie si spanzura.

  P.S.: Nu astept contraziceri, pentru ca stiu foarte bine ce vorbesc!

 2. Rock, eu nu intervin niciodata la comentarii de genul acesta dar in cazul tau am sa faco exceptie, nu pot sa ratez ocazia sa te fac de ras. Nu prietene, habar nu ai despre ce vorbesti!
  Nu stiu exact cum este Covaci la Phoenix, dar Adi Barar este cel mai bun coleg si leader de trupa pe care ti-l poti imagina. Daca prin „taie si spanzura” intelegi ca este primul care pune umarul la orice munca, este implicat, si saritor, atunci da, ai dreptate. Este un tiran!
  Iar ca Adi Igrisan, Tavi Pilan, Ionut Carja si subsemnatul suntem doar de umplutura nu am fost inca informati. Toate deciziile le luam impreuna, de la ce culoare sa aibe masina, la ce piese cantam sau cum sa reactionam la diverse probleme ce apar.
  Iar tu baiete tocmai te-ai legat de prietenul si colegul meu de trupa, si probabil pentru ca nu te duce capul prea mult i-ai jignit si pe ceilalti colegi ai mei facandu-i de umplutura, asa ca am sa iti zic direct, fara menajamente: Habar nu ai despre ce vorbesti, esti un idiot!
  Go fuck yourself!

  Florin Barbu

  CARGO

 3. N-o sa ma plec la nivelul limbajului de mahala la care se poate deda „marele” basist ultralaudat. Si-ti zic, baiete, daca tot folosim apelativul asta, ca stiu foarte bine ce vorbesc. Asa ca lasa balta aerele astea de pasare trecatoare prin Cargo.

 4. Am intalnit foarte multi „fani” Cargo care neaga activitatea de dupa plecarea lui Kempes. Nu mi se pare o atitudine cinstita fata de trupa, in aceste conditii isi pierd motivatia de a presta pentru genul asta de fani. Da, Cargo a mers mai departe si exista bine mersi si fara Kempes, si nu este treaba nimanui ce au ei de impartit. Si eu consider ca este un merit ca au reusit sa duca stafeta toti anii astia.

  Barar o fi eminenta cenusie, dar are meritul ca a tinut masinaria asta pe picioare, in conditii destul de vitrege. Baciu a stat in studio si a muncit ani de zile sa poata presta ca frontman. Nu stiu cati dintre fanii astia vorbareti isi mai aduc aminte partile lui vocale din perioada Kempes…il sustinea foarte bine zic eu.

  Domnule Rock, de ce nu faci dumneata o trupa cu rezultate mai bune decat ale celor de la Cargo? Este usor de vorbit de pe margine, invit pe oricine sa incerce macar sa se descurce in circul asta care se cheama mainstream in Romania. Plus ca nu este usor sa locuiesti mai mult cu colegii de trupa decat cu familia de-a lungul unui an calendaristic, sa poti trece peste defectele fiecaruia si sa prestezi profi zi de zi, indiferent de cate cuvinte grele sau beri ai impartit cu o seara inainte in camera de hotel.

  Stima!

 5. Si legat de „marele bassist ultralaudat” … omul a muncit, are mii de ore de studiu la activ si alte mii de ore de repetitii in conditii si bune si rele, a trecut prin cateva trupe cunoscute, deci a lasat ceva in urma. Mai sunt doar cativa oameni in tara asta cu palmares asemanator, iar dumneata nu cred ca te afli printre ei, domnule Rock.

 6. Cargo a murit cu Kempes, ce ati scos dupa is niste mizerii comerciale, v ati purtat ca niste cocalari obositi cu Kempes, iar Barar, felicitari pentru ca ne ai dat Cargo cu Kempes. Pana si commenturile de pe youtube la piesele cu el le ati dezactivt, o mizerie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.