Creditul de 200.000.000 de lei contractat de CJT, în linie dreaptă. De...

Creditul de 200.000.000 de lei contractat de CJT, în linie dreaptă. De când începe plata ratelor şi ce dobândă va fi aplicată

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt  mic 2 pPreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi directorul CEC Bank SA, sucursala Timişoara, Marcel-Andrei Tolomey, au semnat ieri contractul pentru creditul de investiţii în valoare de 165 de milioane lei, din care 120 de milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor europene și 45 de milioane pentru infrastructură. Astăzi, aleşii CJT şi-au dat acordul pentru contractarea sumei de 35 de milioane de lei, pentru ca în conturile CJT să intre 200.000 de lei, aşa cum se discutase iniţial.


Tot astăzi a fost aprobată şi lista de proiecte incluse pentru finanţare din cei 35 de milioane de lei.

Şeful CJT a explicat că „sunt propuse nişte proiecte de infrastructură pentru diferența de 35 de milioane care a fost aprobată astăzi conform discuţiilor din CJT şi ca urmare a discuțiilor cu comisia intreguvernamentală de credit în baza discuțiilor pe care le-a avut cu CEC Bank. Lucrările care le-am avut noi propuse au fost la un anumit stadiu al proiectului, care nu a fost convingător pentru comisie şi ne-a solicitat să venim cu lucrări care sunt aprobate de consiliul județean sau să aprobăm lucrările pe care le-am propus noi. Am mers pe varianta că lucrările care sunt aprobate și au demrsurile făcute să poate fi incluse în această anexă”. Valoarea dobânzii pentru creditul de 200.000.000 de lei este de 60.000.000. Creditul va fi achitat în 15 ani. În primii doi ani CJT va achita doar dobânda, iar din al treilea an se va trece la plata ratelor pentru credit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.