Cum i-au oferit o șansă la viață medicii timișoreni modelului Cristiana Dima,...

Cum i-au oferit o șansă la viață medicii timișoreni modelului Cristiana Dima, care a supraviețuit în mod miraculos după ce s-a aruncat de la etajul patru

3
DISTRIBUIȚI

DSC_0166

Cristiana Dima, un model de doar 23 de ani din Timișoara, a încercat în urmă cu o lună să-și pună capăt zilelor, după ce a aflat că soțul a înșelat-o. S-a aruncat de la etajul al patrulea din blocul în care locuia, dar a scăpat cu viață în mod miraculos. Tânăra a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Timișoara în stare foarte gravă, cu politraumatisme. Medicii timișoreni au depus eforturi uriașe să o salveze, iar astăzi Cristiana Dima a plecat pe picioarele ei din spital.

Dan Negoescu, șeful Clinicii de Politraumatologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, unde tânăra a fost internată mai bine de o lună, povestește că pacienta a ajuns cu multiple leziuni, cele mai grave fiind în zona bazinului. “Pacienta a suferit un politraumatism, după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ 12 metri. Avea leziuni la nivel toracic, cei doi plămâni afectați pe o suprafață destul de mare, sânge în ficat, dar și numeroase fracturi la bazin, printre care și o sângerare masivă, care îi punea viața în pericol.


Existau 50% șanse să moară din cauza acelei hemoragii”, explică neurochirurgul.

Medicii nu au stat pe gânduri și au băgat-o pe pacientă în sala de operație pentru a-i salva viața. Aceștia i-au stabilizat de urgență bazinul cu un șurub, iar după nouă zile medicii au efectuat o operație unică în țara noastră. “Este vorba despre o intervenție de reducere și fixare internă definitivă a bazinului, minim invazivă, dar cu eficiență maximă. Este o operație extrem de dificilă. Pacienta a suferit trei intervenții chirurgicale, în total, însă, cred că a avut și noroc de la Dumnezeu că a scăpat cu viață după acea căzătură”, povestește medicul ortoped Mircea Popescu.

Această intervenție chirurgicală a făcut minuni pentru Cristiana Dima. La doar trei săptămâni de la operație, timișoreanca a putut să se ridice în picioare, iar după alte zece zile, să și meargă, iar astăzi medicii au decis că o pot externa.

“Referitor la gestul pe care l-am făcut, nu aș vrea să discut cu nimeni niciodată, e ca o carte pe care am închis-o. Vreau să le mulțumesc medicilor pentru ce au făcut pentru mine. Mi-au fost alături atât familia cât și soțul meu, toată lumea e cu mine. Am avut dureri și mai mari decât astea. Nu dureri medicale, astea au fost niște dureri care au trecut. Aș putea să mă întorc ca model, din punct de vedere medical se poate peste un an, dar eu mi-am dorit dintotdeauna o familie și rămân pe drumul pe care am plecat”, a spus zâmbind Cristiana Dima, înainte de a fi externată.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.