Cum pot studenții timișoreni să studieze temporar în străinătate, pe banii statului

Cum pot studenții timișoreni să studieze temporar în străinătate, pe banii statului

0
DISTRIBUIȚI

ESN_Timisoara

Tinerii care învață la universitățile de stat din Timișoara au posibilitatea să își petreacă cel mult un an de studenție în una din țările europene. Prin intermediul programului Erasmus, studenții pot studia la una dintre universitățile de prestigiu și asta fără să scoată niciun leu din buzunar.

Statul român le oferă burse de studiu în străinătate tinerilor tocmai cu scopul de a face schimb de experiență.


Astfel, aceștia pot primi între 450 și 500 de euro pe lună, iar studenții care provin din familii sărace primesc încă 200 de euro în plus, bani care ar trebui să acopere cazarea și masa celor care se decid să plece la o universitate din Europa pe o perioadă cuprinsă între trei și 12 luni. Studenții pot alege universități din orașe precum Paris, Madrid, Roma, Berlin, Zagreb sau chiar Istanbul.

Studenții din Timișoara au la dispoziție mii de locuri pe care se pot înscrie până pe 3 aprilie. Pot beneficia de programul Erasmus studenții care au media anilor de studiu cel puțin 7, nu au nicio restanță în momentul plecării și cunosc o limbă de circulație europeană. Din acest an, s-a lansat programul Erasmus Plus, ceea ce presupune că tinerii se pot înscrie în program de cel mult trei ori, o dată în timpul facultății, o dată la master și încă o dată la doctorat. Până acum, studenții aveau posibilitatea de a se înscrie în program o singură dată pe toată durata studiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.