Cum profită unii primari din Timiș de microbuzele școlare oferite de Ministerul...

Cum profită unii primari din Timiș de microbuzele școlare oferite de Ministerul Educației

0
DISTRIBUIȚI

elevi-navetisti-640x426

O parte dintre primarii din județul Timiș folosesc microbuzele școlare, care sunt destinate exclusiv transportului elevilor, în interes propriu. Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, a explicat astăzi că, nu de puține ori în ultimii ani, primarii s-au folosit de microbuze în cu totul alte scopuri.

“Microbuzele școlare sunt înmatriculate pe unitățile administrativ-teritoriale, nu pe școli, și în cazul acesta se produce o eroare de percepție.


Unii primari consideră că vehiculul le aparține, e proprietatea primăriei și avem cazuri în care au fost folosite exclusiv pentru interesele primăriei și ale primarului. Dar dacă sunt înmatriculate pe consiliile locale nu înseamnă că oricine din primărie are dreptul să le folosească”, a precizat Cornel Petroman.

Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct, a precizat că urmează să sosească 25 de microbuze școlare noi la începutul lunii iunie. Zece localități din județul Timiș nu au avut niciodată microbuze școlare, astfel că elevii au fost nevoiți să-și plătească naveta din buzunarul propriu, bani care mai apoi erau decontați de Ministerul Educației. “O parte din microbuze sunt puse pe butuci, pentru că le-am primit în anul 1996 și nici atunci nu au sosit nou-nouțe. Cele 25 de microbuze școlare vor fi distribuite unor localități care au pentru prima dată un microbuz școlar sau localităților în care s-a solicitat un al doilea microbuz pentru ca astfel șoferii să nu facă mai multe drumuri ca să-i transporte pe elevi la școală”, a explicat Francisc Halasz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.