Cum sare un deputat de Timiş în apărarea lui Daniel Chițoiu și...

Cum sare un deputat de Timiş în apărarea lui Daniel Chițoiu și spune că procurorii „nu au voie să investigheze un act politic”

1
DISTRIBUIȚI

mircoviciDeputatul UBBR, Niculae Mircovici, a comentat astăzi pe marginea cererii de începere a urmăririi penale pentru ministrul Daniel Chiţoiu. Minoritarul spune că a votat împotriva solicitării, explicând că „cererea a fost o premieră de lipsă de democraţie, o acceptare a unei astfel de cereri ar fi determinat un precedent periculos pentru o societate democratică. Domnul Chiţioiu a promovat o ordonanţă de urgenţă şi apoi a intervenit constituirea unui grup infracţional şi abuz în serviciu.


Dacă cererea ar fi fost pentru abuz în serviciu sau grup infracţional poate ar fi stat altfel lucrurile, dar a da o cerere pentru că s-a iniţiat un act normativ ar fi fost împotriva democraţiei. Nu are dreptul un procuror să investigheze un act eminamente şi efectiv politic. Ar însemna politizarea acestui lucru. Ar însemna că eu vreau să promovez ceva şi apoi un procuror mă cercetează că am promovat un act pentru a proteja interesele unei bresle”. Mircovici a conchis că „am ajuns într-o situaţie care nu era de sperat şi de dorit în democraţie. Spre exemplu raporturile între guvern şi parlament şi democraţie au ajuns să fie unele de luptă deschisă. Raporturile nu au fost caracteristice spiritului de democraţie în care am crescut în Banat”. Deputatul spune că instituţiile abilitate din Uniunea Europeană ar trebui să cerceteze în ce măsură raporturile dintre justiţie şi alte instituţii sunt unele normale.

1 COMENTARIU

  1. Mircovici preda o lecție de (ne)drept. Adică o măgărie politică sa ne pună pe toți la zid in frunte cu procurorii și să ne uitam cumințit cum își umflă chițoranii buzunarele. E tare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.