Cum sunt puse în valoare vestigiile dacice din județul Hunedoara cu ajutorul...

Cum sunt puse în valoare vestigiile dacice din județul Hunedoara cu ajutorul specialiștilor de la Universitatea de Vest din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0177

Specialiștii de la Universitatea de Vest din Timișoara vor ajuta Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva să devină unul dintre cele mai importante obiective turistice din vestul țării. Două proiecte pentru care reprezentanții muzeului speră să obțină fonduri de la Uniunea Europeană vor fi scrise și cu ajutorul specialiștilor timișoreni.

Este vorba un proiect de cinci milioane de euro care prevede restaurarea și reconstrucția amfiteatrului roman de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala Daciei Romane, și un alt proiect prin care se dorește realizarea primului parc arheologic din România, la Turdaș, cu locuințe similare celor din perioada neolitică.

„Am semnat un protocol cu Universitatea de Vest prin care ne dorim să aducem medicul academic în județul Hunedoara.


Avem un patrimoniu cultural extrem de valoros pe care studenții și profesorii de la Universitatea de Vest sunt invitați să-l descopere, mai ales în cele câteva săptămâni de practică obligatorie pe care cei care sunt înscriși la Arheologie trebuie să le facă. De asemenea, ne bucurăm că Universitatea de Vest ne întinde o mână pentru a putea obține finanțare europeană pentru proiectele pregătite”, a afirmat, astăzi, Liliana Țolas, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, este de părere că acest protocol semnat, astăzi, cu muzeul din Deva le va fi de un real folos celor 40 de studenți înscriși la Arheologie, cât și profesorilor pasionați de acest domeniu. “Siturile arheologice din județul Hunedoara înseamnă tradiția și geneza poporului român. Sunt șantiere care pot oferi practică în foarte bune condiții studenților de la Universitatea de Vest și specialiștilor pentru a-și demonstra expertiza teoretică în mod practic”, a mai precizat Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.