De ce nu este bine să luăm medicamente de capul nostru, chiar...

De ce nu este bine să luăm medicamente de capul nostru, chiar dacă sunt naturiste

0
DISTRIBUIȚI

pastile

Din ce în ce mai mulți oameni au tendința de a se trata de pe internet. Totuși, medicii timișoreni atrag atenția că medicamentele naturiste pe care le achiziționează online, „după ureche”, nu au cum să fie benefice pentru organism.

“Dacă acest lucru ar fi bun, atunci nu ar mai fi nevoie de medici și toată problema de sănătate s-ar reduce la un mouse și un ecran. Multă lume își închipuie că tratamentul naturist este sănătos pentru că vine din natură, dar nu este adevărat.


Sunt o mulțime de plante toxice”, explică Adalbert Schiller, șeful Clinicii de Nefrologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Medicul a dat și exemplul unei femei care s-a ales cu insuficiență renală acută, după ce a înghițit cu lingurița o cremă cu care trebuia să se dea pe piele, cremă produsă dintr-o plantă cu un conținut foarte toxic pentru organism. Femeia a recurs la această metodă în speranța că va scăpa de durerile abdominale pe care le avea dar, din păcate, s-a ales cu 25 de zile de spitalizare.

Adalbert Schiller atrage atenția că nici administrarea a prea multe medicamente, chiar dacă sunt cumpărate din farmacie, nu este benefică pentru organism. “Nu e normal ca pentru absolut orice fel de durere să luăm antiinflamatoare. Descoperim cu surpriză că a dispărut durerea după ce am luat medicamentul și mâine apare altă durere, și din nou luăm antiinflamator, până ne trezim că facem asta zilnic și ne trezim peste o jumătate de an – un an că avem insuficiență renală și nu știm de unde”, mai explică șeful Clinicii de Nefrologie.

Medicul timișorean nu este nici un ”fan” al antinevralgicelor, care pot crea dependență, la fel ca și cocaina, sau pot determina insuficiență renală cronică. “Sunt oameni care pur și simplu nu pot să trăiască fără pastile și este foarte greu să explici cuiva că nu e sănătos, când el vine și-ți spune că se simte bine cu acest antinevralgic și nu înțelege cum poate să fie toxic”, a precizat Adalbert Schiller.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.