De ce urăsc noul cod penal

De ce urăsc noul cod penal

1
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Dar de unde să încep? Poate-l urăsc din cauza faptului că au scăzut pedepsele pentru corupţie (luare/dare de mită, trafic de influenţă, etc), şi implicit s-a redus şi perioada de prescriere a faptelor. Dar nu, de ce să fiu supărat, este exact lucrul de care ţara asta are nevoie, mai multă blândeţe pentru corupţi.

Sau poate mă enervează modificarea aia care vine în sprijinul şoferilor care conduc beţi, cum că alcoolemia ce va fi luată în considerare într-un dosar penal va fi cea „de la momentul prelevării mostrelor biologice”. Ha, asta parcă se leagă cu ce-am scris mai sus. Ca să nu mai vorbim de faptul că, de la 1 februarie, dacă un şofer imbecil bagă în spital pe cineva, nu se consideră “vătămare corporală” dacă victima are nevoie de mai puţin de 90 de zile de îngrijiri medicale.


Trei luni! Până acum erau 10 zile. Dar nu-s supărat, de ce să fiu, este exact lucrul de care ţara asta are nevoie, mai multă blândeţe pentru şoferii vitezomani. Şi beţi.

Pe mulţi îi deranjează modificarea legată de interceptările telefonice în anchete, care vor putea fi făcute doar după începerea urmăririi penale, nu în faza premergătoare cum se întâmpla până acum. Dar nu-s supărat, de ce să fiu, este exact lucrul de care ţara asta are nevoie. O să fiu supărat mai încolo, când legea va stipula că bănuitul infractor le poate spune anchetatorilor: „staţi liniştiţi, vă sunăm noi dacă e ceva”.

Nu-i nimic, las de la mine.

Cireaşa de pe tortul de ură este o ştire care a trecut aproape neobservată. Fostul general Victor Athanasie Stănculescu a cerut, la începutul acestei săptămâni, eliberarea condiţionată din închisoare după ce a executat o treime din pedeapsă. Ştiţi despre ce fost general vorbesc, cel cu reprimarea Revoluţiei de la Timişoara, condamnat la 15 ani de închisoare pentru că ordinele sale au dus la moartea a zeci de oameni. Stănculescu a mai cerut şi în trecut eliberarea pe motiv de bătrâneţe şi boală, fiind refuzat de instanţe. Dar acum, cu Noul Cod Penal, cine ştie.

Mâine-poimâine îmi veți spune că o să iasă din închisoare și Ion Iliescu, pentru că a făcut deja o treime din pedeapsa primită pentru rolul său de la Revoluţie şi „Mineriade”.

1 COMENTARIU

  1. Nu va mai mirati . Cititi ce scrie pe puscaria de pe popa sapca . Din bani publici se afirma ca puscariasii sunt produsul societatii deci nu ei sunt vinovati ci noi ceilalti care suntem liberi . Cat cinism .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.