Deputat din Timiş trimis în judecată pentru conflict de interese. Cine este...

Deputat din Timiş trimis în judecată pentru conflict de interese. Cine este şi cum a sfidat legea

0
DISTRIBUIȚI

mircovici

Deputatul Niculae Mircovici a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză de conflict de interese, pentru că şi-ar fi angajat soţia la biroul său parlamentar, relatează Mediafax.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus trimiterea în judecată a deputatului Niculae Mircovici, pentru infracţiunea de conflict de interese, arată miercuri Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă. Potrivit rechizitoriului procurorilor, deputatul Niculae Mircovici a propus angajarea soţiei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată, respectiv din ianuarie 2009 până la sfârşitul mandatului 2008-2012.


În baza acestui contract, soţia lui Mircovici ar fi obţinut venituri de 20.387 de lei. Dosarul va fi soluţionat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Niculae Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaţilor. În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe Niculae Mircovici pentru conflict de interese, pentru angajarea soţiei sale la Biroul Parlamentar din Circumscripţia electorală nr. 35 Timiş. Deputatul Nicolae Mircovici declara atunci, pentru agenţia menţionată, că soţia sa a lucrat în 2009, timp de un an, la biroul său parlamentar, pentru că era în şomaj şi mai avea un an până la pensionare anticipată.

„Soţia mea a lucrat în armată şi, în urma restructurărilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desfiinţat şi ea a intrat în şomaj. Mai avea un an de zile până la pensie şi a fost angajată la cabinetul meu parlamentar de către Camera Deputaţilor, după ce am înţeles că nu exista niciun impediment la această problemă”, a spus Mircovici. Acesta preciza că soţia sa a lucrat un an la biroul lui parlamentar, după care a ieşit la pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.