DEZASTRU la simularea examenului de Bacalaureat, în Timiș. Câți elevi au obținut...

DEZASTRU la simularea examenului de Bacalaureat, în Timiș. Câți elevi au obținut note peste 5 și ce părere are rectorul UVT despre rezultate

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat-02_resize-640x4251

Matematica și Istoria le-a dat bătăi mari de cap elevilor de clasa a XII-a din județul Timiș, care au simulat, săptămâna trecută, probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Doar 37 % dintre liceenii din județul nostru au obținut note peste cinci. La fel de dezastruoasă este și situația la Limba și Literatura Română, unde procentul este de doar 46 %. Elevii s-au descurcat puțin mai bine la proba la alegere a profilului și specializării, unde procentul notelor peste cinci este de 49 %, iar la Limba Maternă, 57 % dintre liceeni au obținut note de promovabilitate.

Nici elevii de clasa a XI-a nu au avut mai mult noroc.


Doar 32 % dintre liceenii din Timiș au rezolvat subiectele primite la Matematică sau Istorie pentru a primi cel puțin nota cinci. La Limba și Literatura Română, promovabilitatea este de 40 %, iar la Limba Maternă de 56 %. Din fericire, elevii  de clasa a XI-a nu au mai simulat ultima probă a examenului de Bacalaureat.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, este revoltat de aceste rezultate, despre care spune că “nu fac cinste nici actualei generații de elevi de liceu, nici sistemului de învățământ preuniversitar. Nivelul de pregătire relevat de notele obținute la simulare este unul mult prea redus pentru elevi care au petrecut trei sau patru ani în licee. Problema este cunoscută deja de câțiva ani, însă letargia din sistemul de învățământ preuniversitar nu a făcut decât să amplifice această situație”.

Rectorul UVT consideră că se impun măsuri rapide care dă conducă la un grad de promovare a bacalaureatului satisfăcător. În acest sens, guvernanții ar trebui să vină cu strategii pentru a ridica nivelul calității învățământului liceal.

Și în acest an, Universitatea de Vest este dispusă să organizeze meditații gratuite pentru absolvenții de liceu, la materiile de bacalaureat. Acestea vor începe în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.