Din ce în ce mai mulți bolnavi de diabet zaharat, în Timiș....

Din ce în ce mai mulți bolnavi de diabet zaharat, în Timiș. Care este motivul și ce vă recomandă medicii

0
DISTRIBUIȚI

diabet sanatate-bzi-ro

Diabetul zaharat reprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale românilor. Nu mai puțin de 650.000 de pacienți sunt diagnosticați cu această maladie și primesc tratament. Totuși, medicii avertizează că numărul celor care suferă de diabet zaharat este dublu, însă aceștia nu știu că au această boală.

Nici în județul Timiș situația nu este prea roz.


Romulus Timar, medic la Clinica de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Județean Timișoara, spune că în județul nostru există 28.000 de pacienți cu diabet zaharat activ, adică oameni care iau tratament. Dintre aceștia, peste 93% sunt nevoiți să ia insulină.

“S-a ajuns în situația de a avea atât de mulți pacienți cu diabet zaharat din cauza unui stil de viață nesănătos. Alimentația în exces duce la obezitate, consumul mare de grăsimi crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, hipertensiune și inclusiv diabet”, povestește Romulus Timar.

Medicul timișorean are și câteva recomandări astfel încât să nu se ajungă la astfel de boli. Și anume, realizarea de exerciții fizice în fiecare zi. Chiar și mersul pe jos, dar în ritm mai alert, timp de 30 de minute, poate face minuni. De asemenea, deși mulți asociază diabetul cu consumul de dulciuri, este recomandat să reduceți și cantitatea de sare din alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.