Discuţiile USD-UDMR cu privire la structura şi programul noului Guvern, amânate pentru...

Discuţiile USD-UDMR cu privire la structura şi programul noului Guvern, amânate pentru luni – surse

0
DISTRIBUIȚI

udmr_congres_udmr_ro_48781100

Discuţiile USD-UDMR cu privire la structura şi programul noului Guvern, care urmau să aibă loc duminică, au fost amânate pentru luni, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Potrivit acestora, amânarea are legătură cu programul premierului.

Liderii USD şi UDMR ar fi urmat să se întâlnească duminică pentru a discuta cu privire la structura şi programul noului Guvern.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a votat, sâmbătă, la Târgu Mureş, în unanimitate, împuternicirea Consiliului Permanent al Uniunii pentru a purta negocieri legate de eventuala intrare la guvernare a formaţiunii.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea a răspuns pozitiv invitaţiei premierului Victor Ponta de a discuta intrarea la guvernare şi că reprezentanţii formaţiunii au pregătit un document în vederea încheierii unui acord politic cu un conţinut vizând completarea programului de guvernare.


Documentul întocmit de UDMR are trei capitole, primul privind drepturile minorităţilor naţionale şi toată problematica minorităţii maghiare, al doilea vizând probleme de ordin economico-social şi al treilea dezvoltarea regională a infrastructurii şi tot ce înseamnă investiţii.

De asemenea, duminică seară are loc, la Ateneu, un concert dedicat lui Ion Iliescu, în ajunul zilei de naştere a acestuia, la eveniment urmând să fie prezenţi inclusiv lideri PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.