Două oferte mult mai avantajoase pentru terenurile Seritim SA, IGNORATE. Cum a...

Două oferte mult mai avantajoase pentru terenurile Seritim SA, IGNORATE. Cum a fost completată complicitatea Primăriei Timişoara la supertunul imobiliar cu alte abuzuri

0
DISTRIBUIȚI

euro_1

Operațiunea prin care s-a urmărit, cu orice chip, ca SC Neag Group SA să cumpere cu doar 90.000 de euro drepturile asupra terenurilor intravilane, în valoare de peste patru milioane de euro, ale falimentarei firme de stat SC Seritim SA, a fost una în dispreţul total al legii. După punerea în aplicare a planului de îndepărtare a lichidatorului judiciar Nicolae Iavorschi, care încurca preluarea pământurilor de lângă Piaţa de Gros de către firma unde a lucrat Alexandru Chirila înainte de a fi consilierul primarului, şi aprobarea de către Primăria Timişoara a acestei tranzacţii scandaloase, s-a acţionat în mare viteză. Pe lângă faptul că promisiunea bilaterală de vânzare – cumpărare a dreptului asupra terenului s-a semnat cu două zile înainte de expirarea perioadei de supraofertare, lichidatorul judiciar Ecaterina Precup a ignorat şi două oferte mult mai avantajoase.

Prima a fost făcută, în 6 martie 2014, de SC Millenium Properties & Development SRL, reprezentată de Eugen Saracin, firma care a închiriat în martie 2013 terenurile Seritim SA până la întabularea proprietății.


„Ca urmare a procesului verbal nr.12/10.02.2014 (prin care adunarea generală a creditorilor a fost de acord cu vânzarea tuturor drepturilor către Neag Group SA, n.r.) vă oferim pentru suprafaţa de teren de 1,58 ha, parcela D 638/1 din Timişoara (…) suma de 100.000 euro„. Cea de a doua contraofertă a fost făcută de SC Tropis SRL, reprezentată de Ioan Lepa, care „pentru suprafaţa de 1,38 ha teren”, parte din cea pentru care Neag Group a lansat propunerea de 90.00o euro, a oferit 160.000 euro.

Conform procedurii, aceste două contraoferte ar fi trebuit să fie discutate în adunarea generală a creditorilor şi să se treacă la procedura de supraofertare cu praguri în sus de 20% din sumă. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că în 10 martie, lichidatorul judiciar a semnat actele cu Neag Group SA. În raportul de activitate depus la instanţă, Ecaterina Precup a minţit susţinând că „la data de 11.03.2014 au mai fost înregistrate la biroul lichidatorului judiciar două oferte de cumpărare pentru suprafaţa de teren proprietatea SC Seritim SA. Ofertanţilor le-a fost adusă la cunoştinţă prin recomandată că societatea falită nu are terenuri în proprietatea sa în consecinţă garanţiile depuse vor fi restituite”. Minciunile sunt evidente – una dintre oferte a fost depusă anterior datei de 11 martie, în niciunul dintre documente nu se vorbeşte de terenuri proprietate, ci se vorbeşte de procedura negocierii directe aprobate în cadrul procedurii de faliment a Seritim SA şi de supraofertare, conform regulamentului aprobat de creditori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.