Elevii olimpici din Timiș scapă de o probă a examenului de admitere...

Elevii olimpici din Timiș scapă de o probă a examenului de admitere de la Universitatea de Vest

0
DISTRIBUIȚI

pirtea

Tinerii olimpici din Timiș care au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada județeană de matematică scapă de o probă a concursului de admitere, dacă vor să se înscrie la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest.

Conducerea universității de stat timișorene anunță că a fost alături de tinerii olimpici și le-a acordat 30 de premii în cadrul festivității ce a avut loc, ieri, la UVT. “Implicarea Universității în susținerea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare este o constantă și are la bază strategia noastră de sprijinire a performanței și la nivel preuniversitar.


Ei sunt viitorii noștri studenți și dorim să-i ajutăm să facă performanță la cel mai înalt nivel, încă de pe băncile școlilor“, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Reprezentanții instituției anunță că, pe lângă premiile obținute, tinerii au dreptul de a echivala rezultatul obținut la olimpiadă cu una din probele concursului de admitere, cu nota 10. La olimpiada județeană de matematică au participat aproximativ 500 de elevi, 300 de gimnaziu și 200 de liceu. În urma acestei competiții, au fost selectați elevii ce vor face parte din lotul pentru Olimpiada națională de matematică, ce va avea loc la Sibiu, în perioada 7 -11 aprilie și pentru Concursul de matematică “Traian Lalescu”, organizat de Universitatea de Vest din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean în zilele de 21 și 22 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.