EXCLUSIV Supertunul dat statului încheiat cu un ABUZ SCANDALOS – drepturile asupra...

EXCLUSIV Supertunul dat statului încheiat cu un ABUZ SCANDALOS – drepturile asupra terenurilor de la Seritim SA, vândute înainte de expirarea perioadei de supraofertare

6
DISTRIBUIȚI

euro 102

Operaţiunea de devalizare a statului român de cinci hectare de teren din intravilanul Timişoarei pentru 90.000 euro, realizată cu sprijinul esenţial al Primăriei Timişoara, s-a încheiat în mare viteză, cu ignorarea tuturor regulilor. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în procesul de insolvenţă a Seritim SA, firma Neag Group SA, unde a lucrat Alexandru Chirilă, consilierul personal al primarului Nicolae Robu, a cumpărat drepturile de proprietate a terenurilor care valorează milioane de euro cu bani de nimic, având acordul reprezentantului municipalităţii, principalul creditor. Conform regulamentului privind valorificarea activelor SC Seritim SA prin metoda negocierii directe, după ce s-a aprobat de către adunarea generală a bunurilor, lichidatorul judiciar era obligat să publice în presă un anunţ prin care să anunţe condiţiile de supralicitare şi să  invite „orice persoană interesată să prezinte supraoferta sa, cu cel puţin 20% mai mare decât preţul oferit iniţial, în termen maxim de 30 zile de la data publicării anunţului„.

Astăzi, în şedinţa de la Tribunalul Timiş unde  se judecă falimentul Seritim SA, lichidatorul Ecaterina Precup a prezentat raportul de activitate în care se precizează că, după ce în adunarea creditorilor din 10 februarie a.c.


s-a aprobat oferta de cumpărare a Neag Group SA, în „10 martie s-a încheiat promisiunea bilaterală de vânzare – cumpărare a dreptului asupra terenului, care va avea loc după îndeplinirea formalităţilor de întabulare în Cartea Funciară a dreptului de proprietate a SC Seritim SA”, iar a doua zi s-au încasat cei 90.000 euro. Semnarea promisiunii de vânzare – cumpărare de către lichidatorul judiciar este ilegală pentru că în 10 martie era încă valabilă perioada de supraofertare. Chiar dacă anunţul pentru supralicitare în presă ar fi fost publicat a doua zi, termenul când se putea primi o ofertă mai bună expira de abia în 12 martie. Vă reamintim că intervievată de PRESSALERT.ro în 11 martie, lichidatorul Ecaterina Precup a refuzat să spună unde a publicat anunţul de supralicitare în dosarul Seritim SA şi când expiră perioada de supraofertare.

6 COMENTARII

  1. Domnule ziarist… de ce nu scrieti si de terenurile instrainate de mos Stoia la „recomandarea” fratilor pe preturi de nimic? Sau de chiriile luate preferential pe criterii numai de el stiute pentru Spatiile cu alta destinatie? Sau nu indraznesti sa superi patronatul???

  2. bravo, se pare ca incompetenta nu are varsta, pacat ca si pentru asta se face parnaie, Art. 10. – Sunt pedepsite cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite:
    a) stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare sau cu ocazia unei tranzacţii comerciale, ori a bunurilor aparţinând autorităţilor publice sau instituţiilor publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere, de administrare sau de gestionare; l 78/2000

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.