Familiile pacienților care se zbat între viață și moarte la “Județean” vor...

Familiile pacienților care se zbat între viață și moarte la “Județean” vor fi nevoite să scoată, din nou, bani din buzunar pentru medicamente

0
DISTRIBUIȚI

Drip-feed-640x561

Vești proaste pentru bolnavii în stare critică care luptă să trăiască în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Guvernanții au uitat să mai aloce fondurile necesare pentru implementarea programului de finanțare a cazurilor grave, și în acest an.

Dorel Săndesc, șeful Secției ATI de la “Județean” și inițiatorul acestui program, ce a fost pus în practică în toamna anului trecut, atrage atenția că medicamentele și materialele achiziționate prin program sunt pe terminate.

În aceste condiții, dacă nu se vor găsi bani pentru reînceperea programului, medicii vor fi nevoiți să roage familiile să plătească din propriul buzunar medicamentele și materialele sanitare atât de esențiale pentru a-i ține în viață pe pacienți.

“Dacă programul nu se reia în cel mai scurt timp, există riscul unor situaţii de criză majoră.


În discuţiile pe care le-am avut cu Raed Arafat şi alţi factori responsabili din minister nu s-a pus problema întreruperii programului, el va continua cu certitudine. Această întârziere este determinată în principal de schimbările politice din ultima perioadă, care au făcut ca fostul ministru al Sănătăţii să nu semneze programul înainte de a părăsi ministerul”, a justificat Dorel Săndesc neinițierea programului care le oferă mai multe șanse de a trăi pacienților care se zbat între viață și moarte.

Programul a fost implementat, anul trecut, în 54 de secții de Anestezie și Terapie Intensivă din întreaga țară. Doar Spitalul Județean Timișoara a primit în plus pentru tratarea pacienților aflați în stare critică aproximativ 1,5 milioane de euro pentru ultimele trei luni ale anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.