Geoană: „După anexarea Crimeei sunt şanse rezonabile ca România să adere la...

Geoană: „După anexarea Crimeei sunt şanse rezonabile ca România să adere la Schengen în scurt timp”

1
DISTRIBUIȚI

schengen

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Schengen, senatorul PSD Mircea Geoană, a declarat, joi, la Suceava, că România are şanse rezonabile să-şi atingă obiectivul de aderare la Spaţiul Schengen după ce Federaţia Rusă a anexat Crimeea.

Geoană a spus, la o întâlnire la care au participat diplomaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor din Suceava şi Cernăuţi, că după anexarea peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă şansele României de aderare la Spaţiul Schengen sunt rezonabile.

„În acest moment va pot spune că există azi, în condiţiile de după anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, şanse rezonabile că România, într-un interval scurt de timp, să îşi atingă şi obiectivul de aderare la Schengen, în etape”, a spus Geoană.

El a arătat că în aceste condiţii România va avea o graniţă de nord şi de est care va „respira” către vecinii noştri în ambele sensuri şi va fi mai bine protejată pentru a ne putea achita de obligaţiile pentru Schengen.

„Mai multe treceri ale frontierei nu înseamnă mai mult risc, ci înseamnă mai mult control.


Cu cât există mai puţine puncte de trecere controlate, cu atât riscul de trafic ilegal creşte”, a adăugat Geoană.

1 COMENTARIU

  1. Da si asta din gura , ca nu zice nimic nou si interesant! Este o cirpa, cu care Ponta a sters pe jos, a aruncat-o, dar o mai foloseste inca! Acum se da mare si puternic! Este ridicol, mai bine ar ramine linga „Mihaela, dragostea sa!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.