Hackerii bănăţeni care au spart site-ul NASA au fost CONDAMNAŢI la închisoare....

Hackerii bănăţeni care au spart site-ul NASA au fost CONDAMNAŢI la închisoare. Vezi câţi ani vor sta în spatele gratiilor

2
DISTRIBUIȚI

Hacker_677254a

Doi dintre hackerii care au spart site-urile unei bănci din Italia, ale unei universități din SUA, dar și cel al NASA, au fost reținuți și vor fi închiși în penitenciar, pentru a-și ispăși pedeapsa.


Este vorba de Tiberiu Sandu, 33 de ani și Ion Cebuc, 30 de ani, pe numele cărora tribunalul Timiş a emis, pe 6 martie  mandate prin care aceştia au fost condamnaţi la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de  acces fără drept la sisteme informatice.

Așa cum a  scos la iveală ancheta, cei doi făceau parte dintr-o rețea mai mare de hackeri din Caransebeș care a acționat în perioada 2004 – 2009. Infractorii acționau prin clonarea site-urilor. Clienții intrau pe clonele respective, își dădeau datele de indentificare și parolele, iar hackerii aveau apoi acces la conturile lor. Pentru a nu fi depistați ei nu extrăgeau din conturile bancare niciodată mai mult de 1.000 de euro.

Tinerii din Caransebeș au fost depistați cu sprijinul FBI. Pedepsele lor au fost stabilite de Curtea de Apel Timișoara, dar hackerii au făcut recurs, sperând ca magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie mai indulgenți, ceea ce însă, nu s-a întâmplat. Adrian Capră va executa cinci ani de închisoare, iar Bogdan Cătănescu, Auraş Popa, Valentin Creţu, Ion Cebuc şi Tiberiu Sandu vor sta câte patru ani în spatele gratiilor din Penitenciarul Timișoara.

2 COMENTARII

  1. Mari prostii.E evident ca au secrete ascunse cei de la NASA iar in ultima vreme se simt cam amenintati pentru multi romani, si nu numai, le vizeaza serverele.Si ce au zis ei, bagam pedeapsa bazata sa bagam frica in ei.Daca eu imi fac o firma si imi sparge x, y serverele nu ar fi normal ca hackerii sa primeasca aceasi pedeapsa?! Nu, pentru ca vorbim de NASA…niste excroci, na.RESPECT pentru cei ce le-au spart serverele!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.