Haos în învățământul timișorean, provocat de părinții care și-au făcut flotant ca...

Haos în învățământul timișorean, provocat de părinții care și-au făcut flotant ca să-și înscrie odrasla la o școală de elită

0
DISTRIBUIȚI

copii-clasa-pregatitoare-640x426

În loc ca tot mai mulți elevi din școlile timișorene să meargă la cursuri doar de dimineață, situația este tocmai invers. Posibilitatea ca părinții micuților care trebuie să meargă în clasa zero din toamna acestui an de a-și face viză de flotant în zona de circumscripție a școlii unde doresc să-și înscrie odrasla a creat un haos în învățământul timișorean.

De exemplu, la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, care se află tocmai în buricul târgului și astfel este cea mai râvnită școală din oraș, au fost înscriși copii cât pentru cinci clase.


Asta deși reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș anticipau că ar trebui să fie înscriși prichindei pentru cel mult două clase.

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că niciun copil nu poate fi refuzat pentru că are domiciliul în apropiere de școală, acesta fiind principalul criteriu de selecție al prichinderilor. “La fel ca în anul precedent, vom fi nevoiți să mutăm și alte clase de după-masa pentru că nu avem spațiu suficient pentru a forma noi clase pregătitoare. Ne-am gândit să le mutăm pe cele de-a VI-a și a VII-a. Nu am cum să-i refuz pe părinții care și-au înscris copii în clasa pregătitoare la Liceul Pedagogic pentru că trebuie să execut legea. Nu pot să-i verific pe părinții care și-au făcut viză de flotant în zonă”, ne-a explicat Cornel Petroman.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, până la data de 6 martie, din cei 4.272 de copii care sunt așteptați să se înscrie în clasa zero, au fost deja depuse cereri de înscriere pentru 3.984 de prichindei. Toate cererile sunt valide. Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se va finaliza la data de 14 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.