Implică-te! Cum le poți ajuta pe femeile bătute de soți să meargă...

Implică-te! Cum le poți ajuta pe femeile bătute de soți să meargă mai departe

0
DISTRIBUIȚI

violenta

Sute de femei din Timișoara, și nu numai, sună în fiecare an la “Telefonul Albastru”, o linie telefonică de criză pentru victimele violenței în familie și abuzurilor sexuale, în speranța că vor primi sprijinul necesar. Mai mult, Asociația pentru Promovarea Femeii din România, ce are sediul la Timișoara, a inițiat programul “Echipa de intervenție”, care constă în oferirea de consiliere psihologică femeilor victime ale violenței în familie sau a abuzurilor sexuale, acestea fiind preluate zilnic de la Institutul de Medicină Legală.

Timișorenii care doresc să le ajute pe aceste femei aflate în situații limită sunt invitați de către APFR Timișoara să se înscrie în cadrul programelor de voluntariat “Telefonul Albastru” și “Echipa de intervenție”. Campania de recrutare de voluntari se desfășoară pe tot parcursul lunii martie.

Persoanele vizate pentru a accesa programele de voluntariat sunt studenții la psihologie și asistență socială care doresc să-și dezvolte abilități practice, specifice profesiei, prin lucrul direct cu beneficiarii, prin participarea la cursuri și întâlniri de supervizare, la evenimente și actiuni locale, în proiecte și inițiative pentru sprijinirea femeilor și fetelor victime ale violenței în familie.

Persoanele selectate vor fi incluse într-un program gratuit de formare în consiliere pihologică și psiho-socială specifică muncii cu victimele violenței în familie și abuzului sexual.


Persoanele interesate își pot depune CV-ul și o scrisoare de intenție la sediul organizatiei: str. Letea, nr. 46, sau pe e-mail la adresa: recrutare.apfr@yahoo.com, până la data de 20 martie 2014.

Potrivit noului proiect privind legea voluntariatului, adoptat de Senatul României în acest an, voluntariatul va fi recunoscut oficial ca experiență profesională, iar voluntarii vor putea primi din partea organizației-gazdă un certificat de recunoaștere a competențelor dobândite prin voluntariat.

“Telefonul Albastru” reprezintă prima linie telefonică de criză din vestul țării adresată femeilor abuzate, înființată în anul 2000. Peste 2.000 de apeluri au fost preluate până în prezent de către voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.