Informaţii americane cu privire la zborul avionului Malaysia Airlines orientează căutările către...

Informaţii americane cu privire la zborul avionului Malaysia Airlines orientează căutările către Oceanul Indian. Avionul ar fi deviat INTENŢIONAT de la traiectorie

0
DISTRIBUIȚI

bord avion

Căutările avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines au fost extinse la nivelul Oceanului Indian vineri, după ce Casa Albă a citat „informaţii noi” care sugerează că Boeingul 777 a continuat să zboare mai multe ore după ce a dispărut de pe radare în urmă cu şase zile. O informaţie obţinută de agenţia Reuters susţine că datele de pe radarul militar sugerează că avionul a „deviat deliberat câteva sute de mile de la curs” către Insulele indiene Andaman.

O informaţie obţinută de agenţia Reuters susţine că datele de pe radarul militar sugerează că avionul Malaysia Airlines dispărut a „deviat deliberat câteva sute de mile de la curs” către Insulele indiene Andaman, „amplificând suspiciunile privind o neregulă”.

Reuters citează surse anonime şi nu precizează ce radar militar este la originea informaţiei, însă afirmă că cel care pilota avionul a urmărit nişte coordonate clare, care ar fi dus avionul în Insulele Andaman, relatează CNN.

Radarul nu a surprins avionul deasupra Insulelor Andaman, ci doar pe o rută cunoscută ce duce către această zonă, afirmă Reuters.

Experţii în aviaţie au declarat că este posibil, deşi este extrem de improbabil, ca cineva să fi deturnat avionul şi să fi aterizat fără a fi depistat.

Dar Dennis Giles, editor la cotidianul Andaman Chronicle, a declarat că nu este posibil ca un avion aşa de mare să fi aterizat în arhipelag fără să atragă atenţia.

Autorităţile indiene deţin toate cele patru piste de aterizare din regiune, a declarat el.


„Nu există nicio posibilitate, niciuna, ca un avion aşa de mare să fie vină pe insulele Andaman sau Nicobel şi să aterizeze”, a declarat el.

Guvernul malaysian susţine că nu poate confirma informaţia.

Un oficial american a declarat joi pentru CNN că „există o probabilitate semnificativă” ca avionul să fie pe fundul Oceanului Indian.

James Kallstrom, din cadrul FBI, a declarat că este posibil ca avionul să fi aterizat, deşi a adăugat că sunt necesare mai multe informaţii pentru a ajunge la o concluzie definitivă. El s-a referit la zona de căutare foarte vastă. „Nu este ceva suprarealist. Adică aşa ceva se poate întâmpla”, a afirmat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.