Lideri de sindicat intrați în GREVA FOAMEI. Care este motivul protestului

Lideri de sindicat intrați în GREVA FOAMEI. Care este motivul protestului

0
DISTRIBUIȚI

Portretele-minerilor-1

Nu mai puțin de 24 de lideri de sindicat au intrat astăzi în greva foamei din cauza faptului că Inspectoriatul Teritorial de Muncă a refuzat înregistrarea unui act adițional la contractul colectiv de muncă.

Este vorba de 24 de lideri de sindicat care reprezintă 5.000 de mineri din Valea Jiului, de la minele Lonea, Vulcan, Livezeni și Lupeni, dar și de la Uzina de Preparare a Cărbunelui Coroiești.


Protestul are loc în sediul CEH din Petroșani, unde au venit și reprezentanți ai autorităților, care încearcă să-i convingă pe mineri să renunțe la protest.

Liderii minerilor au ales această formă de protest după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara s-a opus înregistrării unui act adiţional la contractul colectiv de muncă, prin care minerii ar fi primit o majorare de 100 de lei la sporul de periculozitate. Reprezentanții ITM Hunedoara spun că nu pot face asta pentru că există două contracte colective de muncă, după ce Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a fuzionat cu Societatea Națională a Huilei (SNH).

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.