Mă întreb dacă e hilar sau tragic

Mă întreb dacă e hilar sau tragic

2
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Țara asta devine pe zi ce trece ceva incredibil. E plină de profesioniști, dar aproape cu toții au plecat afară. E plină de deștepți, dar ei preferă, siderați, să se uite la televizor și să își scuipe în sân în fața unei sit-down comedy deseori de prost gust.


Nu mai spun că e o țară de ”specialiști” în care populația urbană simte că are o datorie de onoare să facă politică la colțul blocului, rumegând semințe și salivând în sticla de bere, deși, la momentul ”X” când ar trebui să aibă o părere concretă, contează mai mult ce spune ”șefu’”. Mă întreb dacă e hilar sau tragic faptul că, peste noapte, toată nația română a devenit un mare strateg-comentator pe chestiunea ucraineană. (E drept, exercițiul acesta l-a mai făcut, nația, și când americanii au intervenit în cine știe ce stat, sau la fiecare remaniere gurvernamentală.)

România devine pe zi ce trece o țară care uită să trăiască. O țară e formată din indivizi, iar indivizii numiți români, născuți cetățeni ai acestei țări, au uitat de mult noțiunea de patrie și, ce e mai grav, au uitat că sunt oameni, că viața e mult mai mult decât televizor și lamentări interminabile că nu ne ajung banii. Că viața e mai presus de bani și mașină și plata la zi a ratelor la bancă sau a impozitelor. În general cetățenii acestei țări au uitat să se emoționeze. Aș îndrăzni să vă rog, dragi concetățeni, să vă uitați pe fereastră altfel. La muguri măcar.

2 COMENTARII

  1. hilar nu are nici o legatura cu ilar.
    hilar este un termen medical si are legatura cu hilul. e o greseala frecventa, din pacate. ma asteptam la mai mult de la un jurnalist

  2. Domnu’ Dan,

    De ce induceti lumea in eroare? Un jurnalist, inainte de a scrie ceva, se documenteaza. Dvs., daca va pricepeti sa emiteti judecati de valoare in ceea ce-i priveste pe altii, ar fi trebuit sa va documentati.
    Odata cu DOOM2, hilar devine forma corecta, iar ilar doar varianta.
    Ilar, insa, cf DEX = chefal mic. 🙂 N-am gasit alta rima!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.