Malaysia Airlines anunţă că a „pierdut contactul” cu un avion cu 239...

Malaysia Airlines anunţă că a „pierdut contactul” cu un avion cu 239 de pasageri la bord. Aeronava a dispărut în spaţiul aerian al Vietnamului

0
DISTRIBUIȚI

bord avionUn avion al companiei Malaysia Airlines cu destinaţia Beijing a pierdut contactul cu turnul de control după ce a părăsit capitala malaysiană, a anunţat vineri compania, scrie Mediafax. Avionul companiei Malaysia Airlines care transporta 239 de persoane la bord de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut sâmbătă dimineaţă în spaţiul aerian al Vietnamului, a anunţat Guvernul vietnamez, citat de AFP. „Avionul a pierdut contactul în spaţiul aerian al provinciei Ca Mu, înainte de a intra în contact cu turnul aerian de control de la Ho Şi Min”, precizează un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez.

Avionul a pierdut contactul cu turnul de control la ora locală 02.40 (vineri, 20.40, ora României), potrivit companiei. Aparatul, un Boeing 777-200, a decolat de la Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri de 13 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului, şi trebuia să sosească la Beijing la ora locală 06.30 (00.30, ora României).


Potrivit agenţiei China Nouă, 160 de pasageri sunt de origine chineză. „Regretăm profund că am pierdut contactul cu zborul MH370, care a părăsit Kuala Lumpur sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu destinaţia Beijing”, a declarat CEO-ul grupului Malysia Airlines, Ahmad Yahya, citat într-un comunicat.

„Echipa noastră îi contactează pe apropiaţii pasagerilor şi (membrilor) echipajului”, a adăugat el. „Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către toţi pasagerii, (membrii) echipajului şi familiile lor”, a spus el. „Malaysia Airlines colaborează cu autorităţile, care au activat echipele lor de căutare şi de salvare pentru a localiza aparatul”, a anunţat compania. Avionul trebuia să zboare deasupra Peninsulei Indochina. Potrivit agenţiei China Nouă, contactul cu turnul de control a fost pierdut în momentul în care avionul se afla deasupra Vietnamului. Avionul nu a intrat în sfera de control a Aviaţiei Civile Chineze, anunţă China Nouă. Compania Malaysia Airlines (MAS) a înregistrat puţine accidente. În octombrie, un bimotor Twin-Otter s-a prăbuşit la aterizare pe Insula Borneo, un accident soldat cu moartea copilotului şi a unui pasager.

În 1977, un alt aparat s-a prăbuşit în sudul Malaysiei, provocând moartea a o sută de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.