Mașina care se conduce singură, un vis tot mai aproape de realitate,...

Mașina care se conduce singură, un vis tot mai aproape de realitate, cu ajutorul studenților timișoreni. Când ar putea să circule pe străzi “mașina viitorului”

0
DISTRIBUIȚI

masina viitorului

40 de studenți care învață la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica din Timișoara au fost invitați de o companie de automative din oraș pentru a pune umărul la realizarea “mașinii viitorului”. Mașina care se conduce singură este un proiect care are tot mai multe șanse de a se materializa până în anul 2025, la el contribuie chiar și ingineri timișoreni.

Aceștia s-au gândit să-i implice și pe tinerii studenți din orașul de pe Bega fascinați de tehnologie, mașini sau smartphone-uri, care vor avea la dispoziție trei luni să realizeze un prototip al “mașinii viitorului”. Echipa care va realiza cea mai reușită mașină de jucărie care se conduce singură va primi un premiu de 6.000 de lei, plus șansa de a câștiga o excursie la Formula Student Hungary, ce va avea loc în perioada 21 -24 august 2014.

Cu alte cuvinte, cei 40 de studenți care s-au înscris în competiție, pe lângă faptul că vor trebui să realizeze un prototip, mașina construită trebuie să aibă capacitatea și de a măsura singură distanța pe care o parcurge, iar datele vor fi trimise pe telefonul mobil prin intermediul unui soft.

”Condițiile au fost simple: am căutat pasionați de maşini, sisteme embedded, smartphone-uri, care pot dezvolta cea mai bună soluție software, hardware sau mecanică pentru mașina viitorului, folosindu-și GENIUL!”, transmit organizatorii competiției.


Cei 40 de studenți înscriși au fost împărțiți în zece echipe.

Mașinile independente, ce se vor pilota singure pe străzi cel târziu în anul 2020 și vor avea la bază sisteme inteligente gândite de ingineri din Timișoara. Potrivit Business Magazin, sistemele ce vor fi instalate pe “mașina viitorului” sunt deja finalizate, doar că inginerii mai au nevoie de încă șase ani pentru a le testa.

„Devoltarea sistemelor pentru maşinile autonome este coordonată de centrul din Lindau, Germania. Dar mulţi oameni din Timişoara sau Iaşi lucrează la proiecte legate de sistemul de direcţie, dar şi la sistemul video. Fără suportul oferit din România pentru acestea nu am fi acoperit cererile clienţilor de astăzi”, a spus pentru Business Magazin Christian Senger, directorul pentru inovaţie din cadrul companiei de automative în care se lucrează la realizarea sistemelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.