Medicii cercetați pentru luare de mită, lăsați în libertate. Vezi numărul ENORM...

Medicii cercetați pentru luare de mită, lăsați în libertate. Vezi numărul ENORM de acuzații în cazul doctorului Telbis

0
DISTRIBUIȚI

judecator

Tribunalul București a judecat astăzi cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de arestare a celor trei medici din Caraș-Severin acuzați că au primit șpagă pentru a elibera certificate de handicap și pensionări false.

Cele mai multe fapte de corupție au fost reținute în sarcina doctorului Sebastian Telbis, soțul unei judecătoare de la Tribunalul Caraș-Severin, acesta fiind învinuit că ar fi comis nu mai puțin de 132 de acte materiale de liare de mită.


Pe locul doi este doctorul Ioan Ungur, cu 16 astfel de acte, iar Ioan Cenda este cercetat pentur opt cazuri de luare de mită.

Avocații apărării au susținut fie luarea unei alte măsuri de control judiciar decât arestul preventiv, fie au invocat nulitatea actelor, susținând în cazul doctorului Telbis că, având în vedere valoarea prejudiciului, de pest 10.000 de euro, dosarul ar fi fost de competența DNA. „Am susținut pentru clientul meu că nu se impune această măsură extrem de dură a arestului preventiv”, a declarat pentru PRESSALERT.RO avocatul Cosmin Bolosin, care-l reprezintă pe Ioan Ungur.

În urma deliberării, Tribunalul București a respins cererea de arestare și a decis punerea în libertate a celor trei medici, fără niciun fel de interdicție. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.