Micii comercianți din Timișoara se plâng că sunt defavorizaţi de autorităţi în...

Micii comercianți din Timișoara se plâng că sunt defavorizaţi de autorităţi în raport cu hypermarketurile. Ce vor de la primărie

0
DISTRIBUIȚI

imm-640x384“Suntem la zi în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor, dar în schimb primim prea puține facilități, noi suntem primii la care se trimit controale”. Aceasta este doar una dintre nemulțumirile celor 20 de comercianți mici și mijlocii din Timișoara care și-au spus, astăzi, ofurile în cadrul unei dezbateri organizate de Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR).

Micii comercianți din orașul de pe Bega consideră că sunt marginalizați de către autoritățile locale, pe când marile lanțuri de magazine primesc o mulțime de facilități. “Noi nu vrem să moară hypermarketurile, dar au intrat prea agresiv în centrul orașului, nicăieri în lume nu este permis așa ceva. Din cauza acestora, există mici magazine care au fost nevoite să se închidă”, a explicat, astăzi, Cora Muntean, secretar executiv al ANCMMR.

„Marilor magazine li se fac sensuri giratorii de către primărie din banii contribuabililor.


Ce ne-a făcut primăria nouă? Nimic”, mai este de părere un alt patron al unui mic magazin din Timișoara. Bărbatul este revoltat și pe cei care-l verifică și îi dau amenzi, iar în acest sens a povestit un incident incredibil, petrecut în urmă cu câțiva ani. “Un polițist local mi-a luat coșul de gunoi din fața magazinului și apoi a venit să-mi dea amendă, dar totul a fost filmat cu camerele de supraveghere pe care le aveam montate. Nu a fost o amendă mare, dar nu este normal, doar în România se poate întâmpla așa ceva”, a susţinut un afacerist din Timișoara, în cadrul întâlnirii.

Cora Muntean a mai precizat că deși, individual, volumul de afaceri al unui mic comerciant poate părea mic, dar privit în ansamblu, acești afaceriști reprezintă un contribuabil semnificativ în economie. Potrivit statisticilor, în perioada 2000 – 2010, IMM-urile au creat o jumătate de milion de locuri de muncă, în timp ce întreprinderile mari au pierdut 760.000 de locuri de muncă. Printre principalele probleme ale activității micilor retaileri se numără concurența agresivă din partea marilor rețele comerciale, dar și impactul negativ al comerțului illicit asupra cifrei de afaceri a micilor comercianți.

Temele dezbătute la Timișoara vor fi înaintate factorilor de decizie din administrația centrală în speranța că vor putea fi rezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.