MRU, mai dur decât Monica Macovei. Prin ce selecţie draconică trebuie să...

MRU, mai dur decât Monica Macovei. Prin ce selecţie draconică trebuie să treacă aleşii FC pentru europarlamentare

0
DISTRIBUIȚI

mru cu dugulescu

Candidaţi de o ţinută morală şi intelectuală impecabilă – asta susţine preşedintele Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu că va aduce în lupta pentru alegerile europarlamentare din acest an.

Prezent la Timișoara pentru o vizită la partid şi o reuniune cu susţinătorii despre care spune că sunt din ce în ce mai mulţi, Ungureanu a detaliat că „ne vom prezenta în alegerile eruoparlamentare stăpâni pe destinul şi voinţa noastră. După ce vreme de doi ani de zile am făcut pledoarie pentru unitatea de acţiune a dreptei, am constatat în ultimele luni că majoritatea liderilor de dreapta au mari lacune în ceea ce priveşte politica şi a propriile lor viziuni. Ne vom prezenta cu propria listă, suntem, din păcate, şi subliniez acest lucru, singurul partid din România carea a făcut publice criteriile obligatorii de acces pe lista de candidaţi la europarlamentare”.

Criteriile de selecție sunt destul de stricte.


„Să fie mebru al partidului, să nu fi fost angajat al Securităţii ca poliţiei politică, să nu aibă cazier, să nu fie fost sub urmăre penală, să aibă o biografie profesională impecabilă – altfel spus, domnul Ponta nu ar putea fi pe lista de candidaţi -, să îi fie recunoscută calitatea profesională în medii sociale. Candidatul trebuie să fie capabil să spună în ce măsură poate servi pe seama comisiei în care ar intra, intereselor României şi Uniunii Europene in Parlamentul European. Urmează ca selecția să fie sub forma unui examen care să fie susţinut într-o limbă de circulaţie internaţională, să fie filmat şi făcut public aşa încât cetăţenii interesaţi să fie convinşi de calitatea omului pe care îl propunem. Vom avea o listă de oameni care nu au mai făcut politică, dar care sunt medici de renume, fermieri, actori, oameni de carte reprezentativi pentru România şi pentru ţară la Bruxelles. Pe lista noastră nu veţi regăsi clienţi politici, rude sau clienţi pe care trebuie să îi recompensăm”, a explicat MRU.

Cu această ocazie, Ungureanu a anunţat şi că în lupta pentru europarlamentare, în Timiş, va intra avocatul Dumitru Secoşan, preşedinte interimar al filialei Timişoara a partidului Forța Civică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.