Nașterile acvatice, ultima modă printre mămicile din Timişoara. Cât costă să aduci...

Nașterile acvatice, ultima modă printre mămicile din Timişoara. Cât costă să aduci pe lume un copil într-un jacuzzi

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Câteva zeci de timișorence dau, anual, patul de naștere pentru un jacuzzi cu apă caldă. Viitoarele mămici aleg să nască în apă pentru a trece mai ușor peste durerile facerii, plus că această metodă este mult mai relaxantă decât nașterea clasică, iar copilul este mai sănătos, susţin medicii.

La Timișoara există un singur loc în care femeile care se pregătesc să aducă pe lume un copil pot alege nașterea în apă într-o cadă, care este de fapt un fel de jacuzzi. Bogdan Cioată, medic ginecolog, povestește că această alternativă este mai naturală pentru că viitoarea mămică nu va fi anesteziată prin nicio injecție, ci nașterea în cadă presupune o anestezie în apa caldă.

“Avem o sală specială pentru nașterile în apă în care există o vană, care arată ca un fel de jacuzzi ce se sterilizează, în care este loc pentru medic și pentru mamă.


Este bine pentru copil să vină pe lume în apă pentru că el iese dintr-un mediu umed într-altul tot umed”, explică Bogdan Cioată, de la o clinică privată din Timișoara.

Potrivit medicului ginecolog, viitoarea mămică nu primește nici măcar o injecție, ci apa caldă care are în jur de 37 de grade Celsius și lumina scăzută o ajută pe pacientă să se relaxeze și să treacă mai ușor peste dureri. “Apa caldă o ajută pe pacientă să se relaxeze fizic și psihic și atenuează durerile. Dar, totuși, nu este un lucru simplu pentru că trebuie să stai pe toată perioada travaliului în dureri, într-o poziție incomodă”, mai spune Bogdan Cioată.

De obicei, o femeie care aduce pe lume un copil în apă, preferă să nască și a doua oară tot prin această metodă. Medicul ginecolog povestește că la clinica în care lucrează, o femeie a născut de trei ori în apă, ultimul copil a cântărit nu mai puțin de 4.500 de grame, dar mămica le-a spus doctorilor că se simte bine în apă pentru că se poate relaxa mult mai mult.

Femeile din orașul de pe Bega care doresc să nască în apă trebuie să scoată din buzunar în jur de 1.300 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.