Nereguli descoperite de inspectorii de la Organizația Mondială a Sănătății la Spitalul...

Nereguli descoperite de inspectorii de la Organizația Mondială a Sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Ce riscă unitatea medicală

0
DISTRIBUIȚI

spital-victor-babaes-640x544

Experții externi de la Organizația Mondială a Sănătății care au verificat, săptămâna trecută, Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, au descoperit mai multe nereguli și au făcut câteva recomandări. Cele mai grave probleme au fost legate de spațiu, care este insuficient, dar și prost organizat.

Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, ne-a declarat că inspectorii au verificat, în primul rând, modul în care sunt implementate programele naționale de control al tuberculozei și al virusului HIV.


„Nu au fost semnalate nereguli în ceea ce privește programul național de control al virusului HIV, dar s-au făcut mai multe recomandări pentru programul de control al tuberculozei. S-a cerut o reorganizare a spațiului. Pacienții cu tuberculoză nu sunt internați în aceleași saloane cu ceilalți bolnavi, dar mai există riscul să se întâlnească în spital. La parter se află secția de Pneumologie, iar la etaj cea în care sunt internați cei cu TBC. Se mai întâmplă, atunci când avem prea mulți bolnavi de tuberculoză, să mai amenajăm un salon pentru ei la parter”, ne-a spus Virgil Musta.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” spune că există un risc destul de mare ca unitatea medicală să nu obțină acreditarea după cel de-al doilea control, ce va avea loc până la sfârșitul anului 2015, fiind realizat de către reprezentanții CONAR. Și asta pentru că spațiul este prea mic pentru numărul mare de pacienți care trec pragul spitalului. „Avem un proiect de extindere al spitalului și sperăm să obținem fonduri de la Uniunea Europeană, cu sprijinul Primăriei Timișoara”, a explicat Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.