Noi DEZVĂLUIRI despre spionajul american: NSA poate înregistra toate apelurile telefonice efectuate...

Noi DEZVĂLUIRI despre spionajul american: NSA poate înregistra toate apelurile telefonice efectuate într-o ţară

0
DISTRIBUIȚI

nsa

Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) are capacitatea tehnică de a înregistra toate apelurile telefonice efectuate pe teritoriul unei ţări, potrivit unor noi documente furnizate de Edward Snowden şi publicate marţi de Washington Post.

Washington Post scrie, în baza unor documente furnizate de fostul consultant al NSA refugiat în Rusia, dar şi a unor informaţii primite din surse anonime, că programul, denumit MYSTIC, a fost lansat în 2009 şi a ajuns la capacitate maximă în 2011, având drept ţintă o anumită ţară, neidentificată.

Cotidianul american a precizat că, la solicitarea autorităţilor americane, nu dezvăluie o serie de detalii care ar permite identificarea ţării în care acest sistem este în prezent utilizat.


Şase ţări ar putea fi vizate de acest sistem.

Unul din instrumentele programului permite „recuperarea înregistrărilor care nu păreau a fi de interes în momentul apelului iniţial”, explică documente oficiale citate de cotidian.

Proiectul iniţial al programului prevedea înregistrarea „tuturor conversaţiilor” dintr-o ţară şi păstrarea lor timp de o lună, precizează documentele.

Dacă informaţia se va dovedi exactă, acest program ar fi cel mai puternic pe care îl deţine agenţia pentru că îi permite NSA să intercepteze toate apelurile telefonice dintr-o ţară.

Programul divulgat marţi se adaugă la numeroase alte dezvăluiri despre interceptarea comunicaţiilor în străinătate. Legile americane sunt mai puţin restrictive în privinţa dezvăluirilor despre supravegherea comunicaţiilor care nu includ cetăţeni americani.

„NSA a încercat dintotdeauna să înregistreze totul şi de-acum are această capacitate”, a reacţionat Jameel Jaffer, de la asociaţia pentru apărarea libertăţilor individuale American Civil Liberties Union (ACLU).

NSA nu a făcut comentarii pe marginea noilor dezvăluiri, însă a reafirmat că misiunea sa este de a identifica eventuale ameninţări împotriva „marelui şi complexului sistem modern de comunicaţii globale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.