Obiecte dacice din aur și argint, care cântăresc cinci kilograme, în cadrul...

Obiecte dacice din aur și argint, care cântăresc cinci kilograme, în cadrul celei mai păzite expoziții din România. Vizitatorii, controlați mai bine decât în aeroport

0
DISTRIBUIȚI

kosoni muzeu

Plăcuțe dacice, monede sau piese de podoabă din aur și argint sunt expuse, începând din 17 martie, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. Expoziția din județul Hunedoara, în cadrul căreia vizitatorii pot admira două kilograme de aur dacic și trei de argint, este cea mai păzită din România. Vizitatorii sunt scanați de către un agent de pază cu detectorul de metale, numele tuturor celor care trec pragul expoziției sunt trecute într-o bază de date.

Liliana Țolas, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, a afirmat, astăzi, că aceasta este o ocazie unică de a admira zeci de monede dacice de tip Koson, extrem de rare, care cântăresc aproape jumătate de kilogram, sau șapte din cele 15 plăcuțe din aur descoperite la Germisara, unice în Imperiul Roman.


În total sunt expuse 385 de obiecte de tezaur extrem de valoroase.

„Avem un sistem de supraveghere excepțional. Există un post de pază creat special pentru această expoziție, agentul de pază este dotat și cu un detector de metale. Se face o verificare a vizitatorilor poate mai consistentă decât la un aeroport, pentru că expoziția este foarte valoroasă. Sunt mai multe sisteme de supraveghere pe metrul pătrat decât în orice alt muzeu din România”, a explicat Liliana Țolas.

Expoziția este deschisă de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00. Biletul de intrare costă doi lei pentru copii și zece lei pentru adulți. Expoziția poate fi admirată pe tot parcursul anului 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.