Organizația Mondială a Sănătății, în inspecție la Institutul de Boli Infecțioase din...

Organizația Mondială a Sănătății, în inspecție la Institutul de Boli Infecțioase din Timișoara. Ce nereguli vizează inspectorii

0
DISTRIBUIȚI

spital-victor-babaes-640x544

O comisie de la Ministerul Sănătății împreună cu experți externi de la Organizația Mondială a Sănătății verifică, în această săptămână, Institutul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” de la Pădurea Verde. Astfel de controale au loc o dată la trei, patru ani și își propun să evalueze condițiile din spital, dar și modul în care sunt puse în practică Programul Național de Control al Tuberculozei și Programul Național de Prevenire și Control HIV/SIDA. Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara este singurul din vestul țării în care pot fi tratați bolnavii care suferă de astfel de boli.

Adriana Socaci, coordonatorul Programului Național de Control al Tuberculozei, ne-a declarat că nu este vorba despre un control, ci o echipă trimisă de reprezentanții Ministerului Sănătății, alături de experți externi au venit să facă propuneri și recomandări pentru îmbunătățirea condițiilor din spital.

Nu de aceeași părere este Horia Vermeșan, șeful DSP Timiș, care ne-a explicat că se realizează un control la Institutul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” de către Organizația Mondială a Sănătății.


“Pot spune că, într-un fel, verificările sunt realizate pentru reacreditarea spitalului pentru cele două programe. E bine că au loc astfel de verificări pentru că înainte de ele se mai fac îmbunătățiri în spital, lumea se pregătește pentru ca totul să fie în regulă. Ar trebui ca tot timpul să îmbunătățim condițiile pentru pacienți. E o problemă, dar nu gravă, legată de circuite, pe care încercăm s-o rezolvăm”, a precizat Horia Vermeșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.