Parlamentul Crimeei a adoptat o declaraţie de INDEPENDENŢĂ faţă de Ucraina

Parlamentul Crimeei a adoptat o declaraţie de INDEPENDENŢĂ faţă de Ucraina

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1064510382">

crimeea-referendum-status-ukraine-rt-com

Deputaţii din Parlamentul prorus al Crimeei au adoptat marţi o declaraţie de independenţă faţă de Ucraina, o etapă prealabilă referendumului, care să permită alipirea acestei regiuni la Rusia. Ei au invocat precedentul Kosovo pentru a-şi justifica demersul din punct de vedere al dreptului internaţional.

„O declaraţie de independenţă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol” a fost adoptată de 78 din totalul de 81 de deputaţi prezenţi, potrivit unui comunicat al acestui Parlament, considerat ilegal de autorităţile de la Kiev.

Textul lor face referire la Carta Naţiunilor Unite şi la „o întreagă serie de documente internaţionale ce stabilesc dreptul popoarelor la autodeterminare”, precum avizul emis de Curtea Internaţională de Justiţie din 22 iulie 2010, potrivit căruia „proclamarea unilaterală a independenţei de către o parte a unui stat nu încalcă nicio normă a dreptului internaţional”.

Dacă referendumul din 16 mai conduce la o alipire a Crimeei şi oraşului Sevastopol la Rusia, Crimeea va fi declarată „stat independent şi suveran cu o formă republicană de guvernământ”, afirmă declaraţia.

„Republica Crimeea va fi un stat democratic, laic şi multinaţional, care se va angaja în menţinerea păcii şi a înţelegerii interetnice şi interconfesionale pe teritoriul său”, continuă documenteul.

În cazul unui vot în favoarea alipirii la Rusia, Crimeea se va adresa Moscovei „pentru a fi admisă pe baza unui acord guvernamental”, precizează declaraţia.

Aceasta a fost adoptată şi de consiliul municipal din Sevastopol, adaugă comunicatul.

Foto: rt.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.