Patru parlamentari de Timiş, găsiţi incompatibili de ANI. Vezi cine va fi...

Patru parlamentari de Timiş, găsiţi incompatibili de ANI. Vezi cine va fi anchetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie UPDATE 2 Reacţia senatorului Petru Ehegartner

6
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenţia Naţională de Integritate a făcut, astăzi, publică lista cu 32 parlamentari (22 deputați și 10 senatori) care au fost găsiţi vinovaţi de  încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, iar unii dintre ei susnt suspecţi şi de fals în declaraţii. Printre aceştia se află şi trei aleşi din Timiş. Deputatul PSD de Făget Dorel Covaci este acuzat că „s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități: administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. (19 decembrie 2008 – prezent); administrator la S.C. CONS PRIFAD S.R.L. (19 decembrie 2008 – 14 iunie 2010). Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de interese, depuse în calitatea de deputat (anii 2008 – 2013), funcțiile de administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. și S.C. CONS PRIFAD S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

Deputatul UDMR de Timişoara Molnar Zsolt „de află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată prin MOLNAR G ZSOLT PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”.

Senatorul PNL de Timişoara Petru Ehegartner este acuzat că s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că „a deținut, simultan, funcția de senator și următoarele calități administrator la S.C.


HURO SUPERMOLD S.R.L. (19 decembrie 2012 – 08 mai 2013); administrator la S.C. SUPERPLAST INTERNATIONAL S.R.L. (24 mai  – 23 octombrie 2013)”.

Senatorul PSD de Sânnicolaul Mare Matei Suciu a fost găsit de inspectorii de integritate că „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L. Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarația de interese, depusă în calitatea de senator, funcția de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

UPDATE 1 Senatorul PSD Matei Suciu a declarat despre acuzaţia de incompatibilitate că „este oarecum aşa. Am fost administrator la două societăţi comerciale menţionate în declaraţiile de avere, dar una este suspedată de patru ani de zile dinainte de a fi senator şi a doua nu avea activitate de 14 ani. Am considerat că nefiind funcţionale nu se justifica astfel calitatea de administrator”. Deputatul PSD Dorel Covaci nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

UPDATE 2 Senatorul PNL Petru Ehegartner a răspuns acuzațiilor ANI printr-un punct de vedere transmis prin intermediul avocatului său, text care se întinde pe nu mai puțin de opt pagini. Senatorul explică, punct cu punct, de ce Agenția Națională de Integritate nu are dreptate. Pe scurt, Ehegartner renunțase înainte de data la care a fost confirmat în funcția de senator „la calitatea de administrator în cele trei mai înainte menţionate societăţi, realizând toate operaţiunile necesare pentru ca aceste renunţări să devină publice şi, implicit, opozabile faţă de terţi”.

 

6 COMENTARII

  1. Angajaţii Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” erau urmăriți ilegal de fostul director Cornel Sămărtinean. Aceasta a acționat mână în mână cu un fost angajat SRI, montând camere video în birourile instituției. Noii șefi ai AIT au depus plângere la Parchet.

  2. „Când au instalat senzorii de mişcare în birouri, au spus că sunt pentru hoţi. Nu ne-au zis nimic despre camere de supraveghere şi microfoane. Ştiam de camerele de pe holuri, dar nu ne-am imaginat că ne spionau în birouri”, spune unul dintre angajați. O parte din oameni bănuiau că sunt supravegheați îndeaproape, dar nu aveau nicio dovadă palpabila.

    • Si ce dracu’ ai avea de ascuns ma’ rapandulo !!! esti functionar PUBLIC ,daca ai fost urmarita,ai fost monitorizata la locul de munca nu la WC cand te distrai cu DILDO ! MARS ca puti a ciorditoare !!!

  3. Neregulile contestate de conducerea aeroportului se refereau la deficienţe în actele contabile ori la sume neîncasate din diferite contracte care au păgubit bugetul instituţiei conduse la vremea respectivă de pedelistul Cornel Sămărtinean. Comisia de control a constatat că la mai multe spaţii închiriate există diferenţe de suprafaţă care nu au fost facturate iar chiriile au fost mai mici faţă de tarifele aprobate de consiliul de administraţie, estimând un prejudiciu de 1.603.913,44 lei, cu TVA inclus. După ce aeroportul a făcut o altă experiză în urma căreia a rezultat o a treia variantă a suprafeţelor închiriate, Curtea de Conturi a ajuns la concluzia că, de fapt, nu se cunosc suprafeţele reale ale spaţiilor şi chiriile nu erau corect calculate. S-a constatat, de asemenea, că în 2010 şi 2011, potrivit contractelor pentru servicii aeroportuare, aeroportul a încasat bani mai puţini de la Carpatair şi Tarom faţă de tarifele prevăzute de consiliul de administraţie, deficitul fiind estimat la 1.711.943,67 lei. Un prejudiciu de 269.450 lei a fost stabilit ca urmare a subdimensionării spaţiului închiriat firmei Trinvest Bakery SRL şi a diminuării tarifelor aprobate prin hotărârea consiliului de administraţie. Firma aparţine verișorului deputatului pedelist Alin Popoviciu, iar controlul Curţii de Conturi vine să confirme mai multe dezvăluiri făcute de PRESSALERT.ro în legătură cu acest contract dubios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.