Pedelistul Simion Moşiu insistă pentru proiectul CONTESTAT al mansardărilor. Cu ce propunere...

Pedelistul Simion Moşiu insistă pentru proiectul CONTESTAT al mansardărilor. Cu ce propunere vrea să-l convingă pe Robu

2
DISTRIBUIȚI

stefan sandu si simion mosiu03

Un proiect de consiliu local care a stârnit mare vâlvă în rândul timişorenilor, retras de pe ordinea de zi a unei şedinte de CLT de către primarul Nicolae Robu, după ce a fost amendat de prea multe ori, a fost readus în atenţia opiniei publice, astăzi, de consilierul PDL Simion Moşiu. Acesta a spus că „am încercat noi să facem un draft de proiect. Nici dezbaterea publică locală pe acest subiect care ar fi trebuit să fie organizată nu a avut loc. „Vrem să invităm Inspectoratul de Stat în Construcţii, FALT, Ordinul Arhitecţilor, Poliţia Locală, cetăţenii, plus oricine doreşte să se implice în acest proiect foarte, foarte important. În elaborarea proiectului am ţinut cont de norme juridice, normele urbanistice, norme tehnice, norme funcţionale”, a detaliat Moşiu.

Astfel, conform noului act care va fi prezentat către primării spre a deveni proiect efectiv în CLT, autorizaţia de contrucţie poate fi obţinută cu acordul notarial al proprietarilor tabulari, se prevede şi autorizarea şi execuţia de mansarde şi poduri, care presupune repararea faţadei, iar beneficiarii vor angaja obligatoriu un diriginte de şantier.


Cât despre obţinerea acordului tuturor locatarilor, dacă mansardarea se face fără acceptul unui locatar afectat acesta îi poate da în judecată pe cei care au construit mansarda şi, dacă primeşte decizia de abuz de drept, atunci poate cere demolarea. Legat de acest aspect, Moşiu spune că mansardele vor fi executate în aspect unitar şi din aceleaşi materiale, clădirile din zone protejate vor avea şarpantele realizate din lemn şi acoperişurile din ţiglă nelucioasă cu respectarea regulamentului pentru intervenţii în zone protejate, blocurile de patru etaje vor fi mansardate cu retragere de un metru de la conturul terasei pentru a fi cât mai puţin vizibile de pe trotuar. Totodată,proprietarii vor avea,conform proiectului, obligativitatea montării de parazăpezi de 20 cm înălţime pe toată lungimea streşinii pentru a evita accidentele cauzate de căderea zăpezii. Totodată, cei care ridică mansarda trebuie să amenjeze şi locuri de parcare chiar şi din spaţii verzi, urmând să compenseze cu un gard viu.

2 COMENTARII

    • eu locuiesc intr-un apartament la mansarda si sunt extrem de multumit de achizitia pe care am facut-o in anul 2012 si pot spune ca nu am nicio problema dimpotriva numai de bine,mentionez ca am vazut blocul inainte de a se construi mansarda(arata ca dupa razboi,interior exterior) si acum este de nerecunoscut,dupa achizitie am chemat prieteni cunoscatori in domeniul constructiilor si mi-au spus ca sa fi adus un apartament vechi la nivelul apt. meu finisajele, montarea centralei termice si instalatiei de curent m-ar fi costat minim 8500 euro pretul incluzand manopere dar daca as mai fi dat si pe apartament aprox 34000 euro as fi ajuns la aprox.42500 euro plus tot disconfortul si nervii pe care cu siguranta i-as fi capatat;asa toata afacerea a costat 39000 euro si cu siguranta la salarizarea mea nu puteam sa cumpar singur ceva mai scump deci va recomand analizati inainte si dupa aceea luati decizii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.