Pentagonul evaluează situaţia din Ucraina. Deocamdată nu există planul unei intervenţii militare

Pentagonul evaluează situaţia din Ucraina. Deocamdată nu există planul unei intervenţii militare

0
DISTRIBUIȚI

TankAmerican

Statele Unite vor intensifica activităţile pentru colectarea de informaţii, iar comandanţii militari evaluează situaţia din Ucraina pentru a stabili modalităţi de reacţie, însă deocamdată nu este analizată posibilitatea unei intervenţii militare, afirmă un oficial american de rang înalt citat de CNN.

„Lista priorităţilor include activităţi suplimentare de spionaj.


În acest moment, nu este avută în vedere o intervenţie militară. Obiectivul este să fim în interiorul procesului decizional rus, să avem informaţii în timp real despre acţiunile şi intenţiile Rusiei”, explică un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Generalul Philip Breedlove, şeful comandamentului european al Statelor Unite, are un rol esenţial în acest efort. „El evaluează situaţia (…) şi se asigură că este pregătit; el îi oferă preşedintelui opţiunile”, precizează oficialul citat.

Serviciile de spionaj americane încearcă să afle apartenenţa indivizilor înarmaţi care patrulează în regiunea autonomă ucraineană Crimeea, în contextul în care Kievul susţine că Rusia a trimis 6.000 de militari în această zonă prorusă. Serviciile secrete americane au confirmat că în Crimeea au loc activităţi aeriene ruse, subliniind că ar putea fi şi forţe terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.