Peste 1.500 de familii fără curent, un stâlp de iluminat şi un...

Peste 1.500 de familii fără curent, un stâlp de iluminat şi un copac doborâţi de rafale de vânt care au atins 70 kilometri la oră

0
DISTRIBUIȚI

Furtuna ..

Peste de 1.500 de familii din şase localităţi au rămas fără curent electric pe timpul nopții din cauza vântului puternic care a rupt un copac la Hunedoara şi un stâlp de iluminat la Deva.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică judeţul Hunedoara s-a aflat, timp de trei ore, sub incidenţa atenţionarii de fenomene meteo imediate.

“Timp de trei ore, vântul a înregistrat intensificari, care la rafală au atins 50-60 kilometri la oră, iar izolat 70 de kilometri la oră, producând pagube.


O echipă de pompieri de la Detaşamentul Deva a intervenit pentru evacuare de pe carosabil a unui stâlp de iluminat stradal căzut pe strada Avram Iancu. Un alt echipaj de pompieri de la Detaşamentul Hunedoara a acţionat cu motofierăstraie pentru fragmentarea şi îndepartarea unui copac, dislocat de vânt, care a căzut pe faţada unui bloc în municipiul Hunedoara, pe Bulevardul 1848. Arborele nu a generat avarii la faţada blocului, la geamuri sau balcoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Acesta a mai adăugat că, din cauza vântului puternic, 19 posturi de transformare au fost nealimentate cu energie în Băiţa, Hărţăgani, Orăştie, Crişcior, Grid și Certej, fiind afectaţi aproximativ 1.500 consumatori. “Până în această dimineaţă, în jurul orei 11.00, echipele de intervenţie ale distribuitorului de energie electrică au remediat avariile şi s-a reluat furnizarea”, a mai declarat căpitanul Anemona Doda.

Tot vestul țării a fost afectat de o furtună puternică în noaptea de sâmbătă spre duminică, pagube importante fiind semnalate și la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.