Plini de muşchi, fără creier

Plini de muşchi, fără creier

3
DISTRIBUIȚI

 zoltanvarga 2

Printre oamenii care îşi fac veacul în cluburile oraşului se numără şi reprezentanţii firmelor de ordine şi pază, indivizii aceia care veghează ca totul să fie sub control. E vorba, desigur, de aşa numiţii bodyguarzi, cei care te întâmpină la intrarea în club.

Normal, oamenii aceştia ar trebui să te întâmpine cu un zâmbet, cu un „hello“ şi cu alte asemenea manifestări care fac parte din bagajul oamenilor cu bun simţ. Fără îndoială, omuleţii ăştia sunt de două categorii. Cei plini de muşchi, care posedă şi niscaiva creier şi care îşi fac treaba discret. Care ştiu să aplaneze conflictele într-un mod elegant şi care merită numai cuvinte de laudă, căci graţie lor te simţi „safe“ atunci când eşti într-un locşor în care apar şi mutre dubioase. Cei din categoria asta sunt adevărate comori la casa omului.


Din păcate, ei sunt în minoritate.

Ceilalţi, ăia-s la modă. Cei plini de muşchi şi fără creier. Personaje care probabil au mâncat ceva bătaie atunci când au fost mici şi acum simt nevoia să se răzbune. Drept urmare, specimenele umane din această categorie caută cu tot dinadinsul scandalul. Deşi sunt puşi acolo în scop preventiv, ei sunt cei care provoacă dinadins scandaluri. Se iau de fete la intrarea în club, se uită chiorâş la petrecăreţii care consumă mai multe păhărele decât ei, caută scandal cu orice preţ pentru a se lăuda mai apoi în cercul cunoscuţilor cum l-au „făcut“ pe ăla.

Categoric, printre cei care se înghesuie weekend de wekend prin cluburile din Timişoara se numără şi o sumedenie de specimene umane care merită luate în şuturi de oamenii ăştia plini de muşchi. Discret, elegant, în aşa manieră încât ceilalţi clienţi să nu fie deranjaţi de aceste mici incidente.

O bună parte din vină o poartă în acest caz şi patronii. Managerii, proprietarii locaţiei cu pricina. Care atunci când semnează un contract cu o firmă de protecţie şi pază, ar trebui să verifice şi nivelul IQ-ului omuleţilor care te întâmpină în club. În cazul în care vor reuşi să cearnă între cele două categorii, va fi mai bine. Fiindcă cei plini de muşchi şi fără creier vor fi liniştiţi de colegii lor, pe care natura i-a înzestrat şi cu niscaiva gândire.

3 COMENTARII

  1. cate pretentii pe voi…sa fie si tare si sa fie si inteligent…pai daca e inteligent, logic nu se mai face bodyguard…articol de 2 lei

  2. va spun eu cine sunt bodyguarzi…foste tentative de boxeri care faceau box 2,3 luni si mergeau pe strada si bateau „fraeri”…sau fosti luptatori , slabi bineinteles, care au impresia ca a bate e o smecherie…am practicat boxul 8 ani de performanta si va spun sincer ca in zilele cand faceam sparringuri..de obicei marti si joi, nu se prezentau niciunul dintre „gorile” ;)……..

  3. Inteleg ca autorul vrea sa ia atitudine si sa scoata in evidenta neajunsurile – s-avem multe, de acord – pub life-ului timisorea, in care, probabil, isi petrece o mare parte din timpul sau. Empatizez cu dl. Zoltan pana-n dinti: localurile sunt populate de malaci artagosi, gata sa sara la bataie oricand.

    Totusi, din categoria ntz ntz, sau asa nu, ar trebui amintit si superficialitatea articolului. N-avem nici macar o mica, cat de mica, pitica ipoteza despre originea fenomenului, n-am macar un intreviu cu o firma de paza, habar n-avem de unde ni se trage toata treaba (nu sunt oameni decenti care ar putea fi angajati sau salariile oferite sunt mici?), n-avem documentare si-n final, n-avem niciun moment de aha, „f***i, asta era!”. Avem doar un mic panseu, bun de shareuit pe fb, superficial si dragutz pana la ultima litera.

    Pai, se poate asa ceva, dl. Zoltan, cand dvs. luptati pe meterezele culturii adevarate si va scarbiti de toti astia de fac happy la comanda si nu pun mana pe o carte adevarata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.