Poliţia Locală Timişoara, din nou în control la Gara de Nord. Ce...

Poliţia Locală Timişoara, din nou în control la Gara de Nord. Ce amenzi au fost date

1
DISTRIBUIȚI

robu la cfr07_resize

Poliţia Locală Timişoara a descins la Gara de Nord pentru a vedea cum s-au pus în aplicare măsurile dispuse odată cu controlul edilului şef Nicolae Robu, care s-a plâns de mizerie, starea deplorabilă a clădirilor, comerţ ilegal sau mirosuri insuportabile.

„Pe linie de circulație, au fost efectuate din nou verificări, în special în ceea ce privește modul în care conducătorii auto de taximetre respectă legislația referitoare la deținerea documentelor și oprire, staționare în zona Gării, fiind aplicate în total în zona respectivă 18 sancțiuni. Pe linie de protecția mediului și salubrizare s-a verificat dacă de-a lungul căilor ferate au fost adunate deşeurile împrăștiate, rezultate din curăţarea vagoanelor de călători (pet-uri, mase plastice, hârtii), precum și dacă vegetația crescută din abundenţă a fost tăiată, constatându-se că la acest capitol s-au respectat sarcinile trasate în urma proceselor verbale cu termene întocmite la vizita precedentă.


De asemenea, subpasajul de acces spre zona peroanelor era curat, nemaifiind constatat acel mirosul greu şi înţepător. Pe linie comercială însă, problemele au persistat, fiind din nou sancționate un număr de cinci societăți comerciale cu câte 600 lei, care nu au demarat procedurile pentru obținerea acordului de funcționare, așa cum s-a stabilit la vizita precedentă. Alte cinci societăți au demarat aceste proceduri. Așadar, până acum, pe linie comercială au fost aplicate 15 sancțiuni. Pe linie de disciplină în construcții, s-a constatat că cea mai mare parte din geamurile sparte au fost înlocuite, s-a zugrăvit parțial fațada, s-a trecut la reparația unor trepte din fața clădirii Gării de Nord, în schimb nu s-au efectuat măsuri de zugrăvire și întreținere a sălii de așteptare, motiv pentru care Compania Națională de Căi Ferate CFR SA București – Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Întreținere și Reparații CF Timișoara a fost sancționată cu amendă de 1500 lei conform HCL 371/2007 modificată. Pentru unele probleme care au fost constatate acum s-au emis noi somații cu termene de soluționare, urmând ca la expirarea lor să se reverifice conformare”, transmite poliţia, prin intermediul unui comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.