Poluarea de la Continental, inexistentă în raportările autorităţilor. Ce a cerut liberalul...

Poluarea de la Continental, inexistentă în raportările autorităţilor. Ce a cerut liberalul Liviu Borha Agenţiei de Protecţie a Mediului

1
DISTRIBUIȚI

Continental-Anvelope-Timisoara1Consiliul Judeţean Timiş a votat astăzi aprobarea Raportului privind stadiul realizării măsurilor din programul Integrat de gestionare a calităţii aerului pentru Timişoara, comuna Remetea Mare şi comuna Şag. Problema companiei producătoare de anvelope auto, Continental, a fost ridicată de consilierul PNL Liviu Borha, care a spus că „tot ce am putut face este să fie trecut ca principal factor care poluează. Măsurătorile spun că nu poluează, nu există poluare, dar noi cei care locuim în zonă, ştim că sunt perioade ale anului când nu mai putem să respirăm.


Este aici şi reprezentanta Agenţiei de Protecţie a Mediului care poate să ne spună exact ce să facă consiliul judeţean. Să ne adresăm parlamentului şi guvernului ca să eliminăm această poluare. Nu vrem să o recunoaştem, toate instituţiile abilitate spun că nu există, dar noi o simţim, zeci de mii de cetăţeni spun că există şi o simt. Vrem să ştim ce se poate face. Vrem ca pentru plenul viitor Agenţia de Mediu să ne facă o recomandare privitor la ce se poate face în acest sens”.

Şeful CJT, Titu Bojin a comentat că „de aici se intră într-o procedură legală care spune dacă discutăm despre poluare sau grad de conform. Noi zicem în totalitate poluare, or poate nu e asta”. Reprezentanta Agenţiei de Mediu la plen a promis că pentu şedinţa viitoare consilerii vor a vea un raport care va indica măsurile care se pot lua împotriva companiei. CJT a inclus firma Continental pe lista marilor poluatori, iar administraţia judeţeană intenţionează să discute cu reprezentanţii companiei pentru a găsi soluţii de diminuare a noxelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.