Ponta: „Băsescu e depăşit, e ca un calculator din 2002-2003 pe care...

Ponta: „Băsescu e depăşit, e ca un calculator din 2002-2003 pe care nu mai poţi să pui program nou”

0
DISTRIBUIȚI

ponta_basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, întrebat în legătură cu criticile preşedintelui Traian Băsescu privind relaţia cu China, că Băsescu este depăşit de situaţie, „este un calculator din 2002-2003 pe care nu mai poate fi pus un program nou”.

„Domnul Băsescu este depăşit de situaţie, e ca un calculator din 2002-2003, nu mai poţi să pui un program nou pe el, pentru că e depăşit”, a afirmat Ponta.

El a spus că Statele Unite au un parteneriat strategic cu China, dincolo de legăturile comerciale.

„Sigur, susţin în toatalitate faptul că parteneriatul nostru cu NATO şi Stalele Unite este baza fundamentală a securităţii noatre naţionale şi acest lucru trebuie păstrat şi încurajat”, a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Haga, că Parteneriatul cu SUA este „de neînlocuit” şi a precizat că „acum ajungem să ne încurcăm, vrem cu China, vrem cu Statele Unite şi creăm confuzie prin atitudine”.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute după Summit-ul Securităţii Nucleare de la Haga, că actualul context regional confirmă faptul că Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii este de neînlocuit pentru securitatea naţională a României.

„Oricine încearcă să se împrăştie în diverse direcţii, zâmbind politic şi spre est şi în Asia… Sigur, putem face afaceri cu toată lumea, dar securitatea noastră ţine de Parteneriatul strategic cu Statele Unite şi de apartenenţa la NATO sau, dacă vreţi, de apartenenţa la NATO şi, în interiorul NATO, de Parteneriatul strategic pentru secolul 21, cu Statele Unite, care nu îmbracă doar securitatea militară, ci şi aspectele dezvoltării economiei româneşti”, a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a continuat, precizând că „acum ajungem să ne încurcăm”.


„Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie prin atitudine, că mă îndoiesc că Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România. De ce trebuie să ne vulnerabilizăm, mi-e greu să înţeleg, dar nu aici este locul unde aş vrea să discut”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că şi-a exprimat „nedumeririle” şi a adăugat că speră că vocea şi consecvenţa sa vor domina aprecierile cu privire la România, chiar dacă au apărut şi alte opţiuni.

„Sper ca consecvenţa în acţiune a României să ne lase pe această axă fixată de mulţi ani”, a menţionat şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.