Ponta: România avea cel mai mic preţ din UE la carburant, dar...

Ponta: România avea cel mai mic preţ din UE la carburant, dar acciza asigură finanţare pe termen lung

1
DISTRIBUIȚI

Victor-Ponta

România avea cel mai mic preţ la benzină dintre ţările UE şi ocupa locul 23 la preţul pe motorină, înaintea introducerii accizei la carburant, dar prin această măsură se doreşte o finanţare pe termen lung pentru cofinanţarea proiectelor de autostrăzi, a declarat premierul Victor Ponta, scrie Mediafax. El a precizat că i-a transmis acest lucru şi preşedintelui.

În opinia premierului, investiţia în proiectele de autostrăzi, finanţate şi din surse atrase din acciza la carburant, vor avea efecte în reducerea duratei de deplasare şi a consumului de carburant la transportul de mărfuri şi pentru persoane fizice, va scădea costul de întreţinere a autovehiculului şi va diminua numărul accidentelor rutiere. Ponta a arătat, astfel, că ştie opinia preşedintelui Băsescu, dar pentru un proiect pe termen mediu şi lung poate suporta „o bătălie electorală şi populistă”.

În ceea ce priveşte atenţionarea preşedintelui legată de viitoarele fraude, Ponta a afirmat că este convins că parchetul, ANAF, SRI şi Direcţia Antifraudă sunt extrem de bine pregătite să combată orice neregulă. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este gata să îi spună, în 30 de minute, de unde să reducă cheltuielile, pentru a nu mai introduce acciza suplimentară pe combustibil de la 1 aprilie, dacă premierul „nu înţelege de unde să reducă aceste cheltuieli”.

Şeful statului a arătat că „acciza pe care premierul se cramponează să o introducă este o suferinţă inutilă pentru economie şi populaţie”. Preşedintele a arătat că nu înţelege de ce premierul insistă să introdeucă această taxă.


„Cred că e şi un act de sadism, vrea să-şi arate puterea de prim-ministru. Nu înteleg exact ce-l mână, dincolo de faptul că baronii au pus piciorul în prag şi i-au spus «Frate Viorele, ori ne dai banul, ori la alegeri praf şi pulbere se alege, că nu vom scoate oameni la vot»”, a spus Traian Băsescu Referitor la înţelegerea pe care a făcut-o premierul cu transportatorii, şeful statului a spus că acesta este un lucru complicat, pentru că „o sa primească finanţele camioane de facturi pentru maşini care n-au alimentat niciodată şi vei da înapoi echivalentul a 4 cenţi, ceea ce va fi o lovitură pentru bugetul de stat”.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu „uita” să îi scrie fostului premier Emil Boc pe tema preţului la carburanţi, care crescuse cu 70%, dar se „deranjează” să scrie acum scrisori pentru a o ajuta pe Elena Udrea la limuzinele folosite de aceasta. El a spus că, în mandatul lui Boc şi al lui Băsescu, toate preţurile au crescut, cei doi aducând România în „catastrofă bugetară şi economică”.

1 COMENTARIU

  1. MINCINOSUL NEAMULUI UITA SA AMINTEASCA CA ROMANII AU CELE MAI MICI SALARII DIN UE.ASTA NU CONTEAZA LA TINE?SI APROPOS,CE FACE NEVINOVATA DE LA FINANTE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.