Povestea bătrânului de 100 de ani care a luptat două decenii pentru...

Povestea bătrânului de 100 de ani care a luptat două decenii pentru 200 de metri pătrați pe strada Mihai Eminescu. Cum l-a „faultat” birocrația timp de 20 de ani

2
DISTRIBUIȚI

primaria-timisoara

Ioan Bocșa, un bănățean în vârstă de 100 de ani, luptă de douăzeci de ani de zile pentru a-şi recupera 200 de metri pătrați de teren în zona centrală a Timişoarei.

Viceprimarul Traian Stoia a anunţat că „domnul a venit cu un memoriu la mine. Demersurile lui încep în 1994, când doreşte să îşi recupereze 200 de metri pătrați rămaşi după ce pe strada Eminescu, fostă Lenin, la nr. 22, s-au construit nişte blocuri pe terenul care-i aparținea. Chiar imediat după revoluţie, în 1991, face o adresă la primărie să îi dea un teren în schimbul celui luat.


La 23 martie 2001 apare legea 10 a privind retrocedările, şi omul depune documentele pentru terenul care deja era intrat în proprietatea statului român. Primăria încheie un proces verbal. În 25 mai 2001 i se cere CF, buletin şi certificat de moştenitor, deşi totul era la dosar. În mai 2001 depune toate documentele solicitate. În septembrie 2001 primăria cere acte notificate de notar şi apoi i se cer tot felul de avize şi se ajunge, în final, în 2013, când dosarul de revendicare ajunge la noua administraţie”.

După două decenii de birocrație, bătrânul este aproape de a rezolva în sfârșit situația, conform viceprimarului, însă nici acum lucrurile nu au mers așa cum ar fi trebuit. „Am făcut ce a depins de noi ca lucrurile să se mişte. Omul trebuia să primească o notificare să se prezinte pentru a-şi lua actul care îi oferă dreptul de proprietate asupra terenului, dar i s-a trimis o scrisoare pe altă adresă decât cea reală. Lucurile au continuat în acest fel până la audienţa de marţi, când în 20 de minute omul a plecat cu actele”, a explicat Traian Stoia.

2 COMENTARII

  1. In Timisoara mai exista un dosar privind un accidentvechi de peste 12 ani.
    In 11 februarie 2002 o femeie in virsta de 47 de ani este lovita de o masina pe trecere de pietoni str Aradului. Femeia ramane in coma 10 zile Formuleaza familia plingere care este tinuta timp de 5 ani la Parchetul local pentru ca in cele din urma sa fie respinsa pe motiv ca s-a prescris raspunderea penala. In 2007-2008 Judecatoria Timisoara admite plingerea impotriva solutiei de neincepere a UP si dispune inceperea UP. Solutia judecatoriei ramane definitiva la Tribunal. Dosarul se intoarce la parchet dar prin protocol ajunge la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Timisoara. Aici mai este tinut dosarul din 2009 pina in 2013 cind se da din nou solutia de NUP pentru ca a intervenit prescriptia. Ambele procuroare care au tinut dosarele au fost avansate judecatoare la Judecatoria Timisoara rerspectiv Curtea de Apel Bucuresti. Ce este si mai interesant este faptul ca in 12 ani de tergiversari nu a fost identificat nici macar cine a fost Asiguratorul. Halal justitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.