Povestea CUTREMURĂTOARE a unei copile de doar 14 ani, supusă unui tratament...

Povestea CUTREMURĂTOARE a unei copile de doar 14 ani, supusă unui tratament inimaginabil de cea care i-a dat viaţă

1
DISTRIBUIȚI

clip_image002

“Sincer, nu mi-e dor de mama”, ne spune ferm Nicoleta, un copil de doar 14 ani, nevoit să se maturizeze mult prea devreme. În loc de iubire și afecțiune, Nicoleta a primit din partea celei care i-a dat viață doar bătăi crunte, ani la rând. Fetița ne arată urmele pe care mama ei i le-a lăsat pe corp, în momentele în care și-a descărcat nervii pe ea, pentru că nu avea bani de țigări sau din cauza altor lipsuri. “Uitați ce vânătăi am pe mâini, mama mă mușca atunci când era nervoasă, m-a bătut și cu coada de la topor”, povestește, cu o privire rece ca gheața, Nicoleta.

Ca să scape din mâinile mamei sale, care a devenit din ce în ce mai violentă în ultimul timp, fetița a fugit de nenumărate ori de acasă, dar s-a întors de fiecare dată, cu gândul la cele două surori și la fratele care o așteptau. Însă, după ultima bătaie suferită în urmă cu o lună, când Nicoleta a plecat din nou de acasă pentru o perioadă scurtă de timp, mama acesteia nu a mai vrut să o primească. “M-a lăsat pe scările de la secția de poliție, nu a mai vrut să mă ia acasă”, își amintește Nicoleta, acum cu ochii înlăcrimați, cum a fost abandonată de cea care i-a dat viață.


Așa a ajuns în urmă cu o lună la Adăpostul de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii din Timișoara, după ce câteva zile a dormit pe unde a putut.

Florin are 18 ani și are o poveste la fel de impresionantă ca a Nicoletei. A fugit de acasă tot pentru a scăpa de bătăile îngrozitoare pe care le primea de la părinți, iar de un an se refugiază într-unul din centrele Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș destinate copiilor străzi. Nicoleta și Florin sunt doar două exemple, dar numărul copiilor care ajung pe străzi din motive independente de voința lor este foarte mare.

Sub sloganul “Strada nu e casa lor”, ieri, la Timișoara a fost marcată Ziua Internațională a Copiilor Străzii. Doar 25 de copii ai străzii se adăpostesc în cele două centre ale DGASPC Timiș, dar mulți alții trăiesc sub cerul liber, iar pentru ei fiecare zi reprezintă o luptă pentru a supraviețui. Pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la situația copiilor străzii, mai mulți elevii din Timișoara, alături de copii din centrele de plasament au participat la o sesiune informativă în care, alături de câteva filme motivaționale și informative, li s-a vorbit și despre riscurile presupuse de viața în stradă, care, cel mai adesea, sunt “acompaniate” de consumul de droguri și de trafic de persoane.

Astăzi, o echipă formată din reprezentanți ai Centrului de Primire în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Timiș va merge în locurile din Timișoara frecventate de copiii și tinerii care locuiesc pe stradă și le vor oferi ceai cald și sandwich-uri. De asemenea, aceștia vor fi invitați să vină la Adăpostul de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii.

1 COMENTARIU

  1. Când sunt lăsaţi să-şi facă mendrele, specialiştii foşti şi actuali ai DGASPC Timiş, iată că pot da sistemul înapoi cu cel puţin 20 de ani! Că doar directorul general adjunct pentru probleme sociale (Negrea – numită de Ostaficiuc director general în 2005, a nu se uita!) se lăuda că a lucrat cu copiii străzii…. Mai pe româneşte: ce au făcut Negrea şi Ostaficiuc pentru a proteja aceşti copii de violenţele la care au fost supuşi ani de zile, înainte de a ajunge acum pe stradă? Ghici, ghicitoarea lui Bojin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.