Premieră medicală în vestul țării! O femeie a adus pe lume un...

Premieră medicală în vestul țării! O femeie a adus pe lume un copil, după ce a suferit un transplant de ficat

0
DISTRIBUIȚI

gravida-640x640

Medicii timișoreni de la o clinică privată din oraș s-au confruntat cu un caz unic în vestul țării. O femeie a reușit să aducă pe lume un copil, în această săptămână, deși a suferit un transplant hepatic în urmă cu șase ani. Potrivit medicilor, acesta reprezintă cel de-al treilea caz din România, dar și unul extrem de rar la nivel mondial, pentru că șansele ca o femeie să poată naște după ce a făcut un transplant de ficat sunt foarte mici.

Femeia a rămas însărcinată pe cale naturală, după ce a fost tratată cu succes de cancerul de col uterin cu care a fost diagnosticată după transplantul hepatic.


“Sarcina a decurs în parametri optimi, fiind evitate multiplele complicații care apar în rarele cazuri prezentate în literatura de specialitate – decompensare hepatică, preeclampsie, naștere prematură – datorită disciplinei exemplare a pacientei în respectarea cu strictețe a protocoalelor medicale”, a declarat ginecologul Raluca Sabău.

Minunea s-a petrecut miercuri. Femeia a născut la termen un băiețel sănătos cu greutatea de 3.100 de grame. “Acesta este al treilea caz documentat în România, precum și unul extrem de rar întâlnit la nivel mondial, care stă mărturie faptului că un transplant făcut la timp oferă nu doar o viață, ci două”, a precizat și doctorul Bogdan Cioata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.