PREMIERĂ în România. Americanii vor construi, în Timiș, cel mai mare complex...

PREMIERĂ în România. Americanii vor construi, în Timiș, cel mai mare complex de servicii sociale și medicale gratuite

0
DISTRIBUIȚI

Intalnire cu Fundatia Bashford

Americanii se pregătesc să investeasă 26,6 de milioane de dolari la Lugoj. Investiţia care va fi realizată de Fundația Bashford va realiza cel mai mare complex de servicii sociale private din România.

„Fundaţia Bashford s-a angajat să aibă grijă de oamenii săraci, fără adăpost şi nevoiaşi, femei, copii, vârstnici, prin asigurarea în primul rând a necesităţilor fizice: hrană, îmbrăcăminte, adăpost, dar şi a suportului mental, prin consiliere şi îngrijire. Este, practic, un angajament de schimbare a vieţii pentru totdeauna, iar fundaţia ajută spre a se face aceşti primi paşi”, spune primarul Francisc Boldea. Linda B. Vaughan, directorul executiv al fundației crede că ”pe viitor va trebui să ne unim eforturile pentru a oferi împreună ajutor celor defavorizaţi”.

Complexul social va fi dotat cu o clădire multifuncţională pentru birouri, recepţie, spaţii de cazare pentru 50 de persoane, sală de mese, sală de conferinţe pentru 100 de persoane, o clinică medicală (cu specializările: medicină generală, interne, stomatologie, psihologie, psihiatrie, maternitate), un centru de recuperare pentru persoanele care au suferit diferite traume sau care sunt suferinde de anumite boli pentru care este necesară recuperarea fizică, dar va asigura, totodată, în premieră pentru zona de est a judeţului Timiş, atât asistenţă medicală gratuită pentru persoanele defavorizate, cât şi medicaţia aferentă, necesară fiecărui pacient.


Centrul va mai cuprinde: şase unităţi de cazare pentru familii cu cinci copii, un camping pentru elevi (15 căsuţe), o clădire dormitor pentru oamenii străzii, o clădire pentru dezintoxicare şi dezalcoolizare, un cămin de bătrâni (50 de locuri), o capelă, staţie radio-tv, un magazin cu circuit închis, zece locuinţe pentru angajaţii permanenţi, două unităţi de cazare pentru lucrătorii ocazionali (100 de persoane), o sală de sport şi bazine de înot (acoperit şi descoperit), terenuri de fotbal, tenis, baschet şi golf, herghelie cu centru de echitaţie, gospodărie de apă, staţie pentru epurarea apelor uzate, etc. În cadrul complexului vor mai fi create ateliere de mică producţie industrială şi microferme agricole, care să deservească centrul: o crescătorie de peşte, o hală depozit, un atelier de tâmplărie, garaje şi atelier mecanic pentru vehiculele şi maşinile proprii.

Sursa foto: fundatiabashford.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.