PREMIERĂ în România: Minotarurul lui Dalí scos la licitație. Prețul de pornire...

PREMIERĂ în România: Minotarurul lui Dalí scos la licitație. Prețul de pornire este sub 4.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI

Salvador Dali - Minotaurul„În fiecare dimineața înainte de a mă trezi, trăiesc cea mai mare plăcere: aceea de a fi Salvador Dalí”, spunea artistul devenit icon-ul suprarealismului. Deși cunoscut în mare parte pentru picturile sale, Dalí s-a implicat în toate artele vizuale.

După cinci ani în care a  vândut cu succes artă românească din diferite epoci, Artmark înnoiește conceptul Licitației de Primăvară prin adăugarea unei secțiuni de Artă Europeană. Astfel, românii au ocazia rară de a admira o operă semnată de Salvador Dali, care, de altfel, nu este prezent în colecțiile permanente ale muzeelor din România, și, de bună seamă, pot licita pentru ea.

Recordul de autor în cazul lui Dalí este de 15 milioane de euro pentru pictura „Paul Eluard” în 2011 și de 535.600 de euro pentru sculptura în bronz „Elefant de Triumf” în 2014.


”Într-o luptă perpetuă cu propriile tenebre, în creația sa, pictură ori sculptură, Dalí deschide cele mai ascunse sertare ale psihicului uman, opera sa fiind puternic influențată de psihanaliști (Freud, Adler). Sculptura în bronz „Minotaurul” (preț de pornire sub € 4.000), o ocazie unică în expoziția Artmark, respectă subtilitatea și jocul cu simbolurile timpului, specifice operei artistului. Sculptura este inventariată în catalogul „Dalí. The hard and the soft. Sculptures & Objects”, de Robert & Nicholas Descharnes”, explică oficialii Artmark.

Lucrarea poate fi admirată până miercuri, 19 martie, la sediul Artmark, iar pe 20 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, unde, la ora 19:00, va începe Licitația de Primăvară 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.